free download 78 travel guides written by experts

Porti Deschise la Fabrica de Bere Timisoreana cu ocazia implinirii a aproape 300 de ani

de la intrarea lui Eugeniu de Savoya in orasul de pe Bega

Fabrica de Bere Timişoreana îşi deschide porţile din nou pentru cei care doresc să afle cum să prepară o bere cu tradiţie. Între 16 şi 19 octombrie, peste 1000 de vizitori sunt aşteptaţi să treacă pragul fabricii. La sfârşitul fiecărui tur, participanţii vor închina o bere în cinstea principelui Eugeniu de Savoya, fondatorul fabricii, care, în octombrie 1716, a eliberat cetatea Timişoarei de sub jugul otoman.

În 1716, Eugeniu de Savoya, după victoria împotriva turcilor, intra triumfător în Cetatea Timişoarei. Peste doi ani, din cauza lipsei de apă potabilă, înfiinţează o fabrică de bere care să suplinească nevoile armatei austriece. În timp, faima berii produse aici s-a împrăştiat în toată lumea, fabrica devenind o emblemă a Timişoarei.

Pentru a sărbători cei aproape 300 de ani de activitate, la sfârşitul acestei săptămâni, Fabrica de Bere Timişoreana îşi deschide porţile din nou vizitatorilor. Tururile sunt adresate atât curioşilor care vor să afle cum prepară Timişoara berea proaspătă, precum şi companiilor timişorene, ale căror angajaţi sunt invitaţi la Porţile Deschise alături de colegii de birou. Peste 1000 de persoane sunt aşteptaţi să treacă pragul Fabricii de Bere în perioada 16-19 octombrie.

Cei care doresc să participe la Porţile Deschise se pot înscrie până sâmbătă, 18 octombrie 2014. Un tur al fabricii de bere durează aproximativ o oră, la finalul căruia fiecare vizitator primeşte o fotografie ca amintire şi închină o bere în cinstea principelui Eugeniu de Savoya. Rezervările se fac la numărul de telefon 0724 595 050.

Bucuresti, 16.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *