free download 78 travel guides written by experts

Porsche Exclusive si Porsche Tequipment ofera noul Panamera Gran Turismo personalizat pentru client

Gamă largă de opţiuni de personalizare pentru Porsche Panamera

Stuttgart. Prin intermediul Porsche Exclusive şi Porsche Tequipment, Dr. Ing. h.c. F. Por­sche AG, Stuttgart, permite clientului să îmbunătăţească şi să personalizeze toate modelele Porsche în mod individual şi exclusiv în funcţie de dorinţele sale, depăşind chiar gama sofisticată de caracteristici standard. Noul Panamera nu face excepţie de la această regulă, oferind clientului opţiunea de a transforma maşina într-o adevărată capodoperă de neconfundat prin intermediul opţiunilor Exclusive montate în fabrică sau al componentelor Tequipment montate ulterior de către distribuitori.

Pentru personalizarea noului Gran Turismo Porsche, accentul nu se pune numai pe utilizarea celor mai bune materiale, cum ar fi pielea, lemnul, aluminiul sau carbonul, ci mai ales pe finisarea perfectă a acestora. Cel mai important principiu aplicat de Porsche Exclusive este, prin urmare, măiestria la cel mai înalt nivel, perfect adaptată individualităţii clientului. Acest lucru înseamnă, o minuţioasă cusătură de mână, ori de câte ori este necesar.

Rezultatul numeroşilor ani de experienţă ai specialiştilor de la Porsche Exclusive este transpus mai ales în finisarea manuală a lemnului de cea mai bună calitate, care subliniază perfect caracterul indi­vidual al acestui material sofisticat. Yachting Mahogany, inspirat din industria construcţiilor de yachturi exclusiviste, este un material deosebit, disponibil pentru Panamera numai prin intermediul Porsche Exclusive & Tequipment. Inserţiile din lemn de arţar deschis la culoare în mahonul închis la culoare care conferă un contrast plin de stil, Pachetul pentru interior Yachting Mahogany pentru panourile de bord şi uşi, precum şi pentru consola centrală – toate îmbunătăţite cu acest superb material – scot în evidenţă gama Exclusive & Tequipment.

Mânerele de pe plafon, precum şi volanul multifuncţional cu 3 spiţe (fără inserţii din lemn de arţar) din Yachting Mahogany se potrivesc de minune şi vin în completarea acestui finisaj unic.

Porsche Exclusive oferă o gamă largă de opţiuni şi la interior. Gurile de ventilaţie, parasolarele, oglinda din interior, coloana de direcţie şi consola centrală din faţă şi din spate, sunt disponibile în piele de cea mai bună calitate. La rândul său, Pachetul pentru interior poate conţine, la cerere, elemente şi componente individuale finisate în culoarea caroseriei, inclusiv gurile de ventilaţie şi chiar cheia maşinii. Sigla Porsche pe tetiere, o opţiune foarte solicitată pentru ambele game, maşini sport şi Cayenne de la Porsche, disponibilă fie pentru scaunele faţă, fie pentru scaunele faţă şi spate, este în mod evident un alt element obligatoriu pentru Panamera.

Modelele cu transmisie cu dublu ambreiaj, PDK Porsche-Doppelkupplungsgetriebe, sunt disponibile cu un schimbător de viteze din aluminiu cu un design unic. Cadranele instrumentelor de bord şi al ceasului Sport Chrono pot fi comandate în culorile Luxor Beige, Indian Red şi Carrara White, conferind un caracter aparte. Ca elemente asortate, centurile de siguranţă sunt disponibile în culorile Silver Grey sau Indian Red. Mai mult decât atât, un bun cunoscător îşi poate alege ornamentele iluminate sau neiluminate pentru uşi, pe care apare denumirea modelului respectiv şi care sunt realizate din carbon sau aluminiu mat.

O altă caracteristică deosebită din gama largă de opţiuni Exclusive şi Tequipment pentru noul Panamera este cutia frigorifică având o capacitate de 10,5 litri, poziţionată între cele două scaune individuale din spate. Pornită şi oprită la comandă, cutia frigorifică reduce temperaturile la aproximativ 6°C pentru băuturi răcoritoare ori de câte ori se doreşte acest lucru.

Cele două geamuri elegante care poartă sigla şi denumirea Porsche conferă un plus de eleganţă acestei cutii frigorifice.

Noul Porsche Panamera este disponibil direct din fabrică cu opţiunea Porsche Rear Seat Entertainment, un sistem nou elaborat care include două ecrane color de 7” de rezoluţie mare integrate în spătarele scaunelor din faţă, precum şi playere individuale şi căşti cu infraroşu fără fir. Consolele de afişare îmbrăcate în piele sunt fiecare dotate cu interfaţă USB, în timp ce întregul sistem este controlat prin operare touchscreen. Rezistent la vibraţii, sistemul Porsche Rear Seat Entertainment redă DVD-uri şi CD-uri la calitate maximă, cu conexiuni pentru două surse AV separate, controlate individual, precum şi pentru o consolă de jocuri sau un iPodÒ.

Aspectul sportiv şi elegant al modelului Panamera văzut din afară poate fi îmbunătăţit cu grile de admisie a aerului la partea din faţă, finisate în culoarea caroseriei, precum şi cu grile de evacuare a aerului pe aripile maşinii, în spatele roţilor din faţă, de asemenea în culoarea caroseriei, la care se adaugă spoilerul spate şi difuzorul, ambele finisate în aceeaşi culoare ca şi caroseria maşinii.

{mosimage}Îndeplinind cele mai exigente cerinţe de transport eficient şi confortabil, Porsche Tequipment oferă toate tipurile de suporturi şi elemente de fixare pentru sistemul Porsche de transport pe plafon, care susţine diverse tipuri de echipamente pentru timpul dvs. liber. De asemenea, este disponibil şi un suport pentru bicicletă, din aluminiu finisat în negru mat, care se instalează pe bara de tractare opţională de la spatele modelului Panamera şi care transportă în siguranţă până la două biciclete. Cu extensia sa disponibilă opţional, suportul poate susţine până la trei biciclete dacă este necesar.

Pe lângă noile scaune Porsche pentru copii, un set complet de trollere şi genţi adaptate la compartimentul pentru bagaje şi o cutie frigorifică de 12 V, Tequipment oferă şi o gamă largă de opţiuni audio şi de comunicare pentru noul Panamera, pachete pentru interior, volane din carbon sau lemn, precum şi o combinaţie specială jantă-anvelopă pentru vară şi iarnă cu dimensiuni cuprinse între 18” şi 20”, pentru individualizare ulterioară a maşinii.

Catalogul Panamera Exclusive va fi imediat disponibil în toate Centrele Porsche, Catalogul Tequipment urmând să apară în septembrie 2009. Informaţiile referitoare la întreaga gamă Porsche Exclusive & Tequipment sunt deja disponibile pentru clienţii interesaţi în toate Centrele Porsche.

Bucuresti, 06.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *