metalshow

Polycom raporteaza rezultatele financiare ale primului semestru din 2010

Creșterea de 28% a veniturilor față de anul trecut a condus la un record de 295 milioane $

Polycom, Inc (NASDAQ: PLCM), lider mondial în teleprezență, soluții video și voce, a raportat astăzi rezultatele financiare pentru primul semestru încheiat la 30 iunie 2010.

Veniturile nete consolidate pentru primul semestru din 2010 au atins un record de 295 milioane dolari, comparativ cu 231 milioane dolari pentru primul semestru din 2009. Venitul net GAAP pentru primul semestru din 2010 a fost de 13 milioane dolari, sau 14 cenți pe acțiune, comparativ cu 15 milioane dolari, sau 18 cenți pe acțiune, pentru aceeași perioadă a anului trecut. Venitul net Non-GAAP pentru primul semestru din 2010 a fost 30 milioane dolari, sau 34 de cenți pe acțiune. Venitul net Non-GAAP pentru primul semestru în 2009 a fost de 24 milioane dolari, sau 29 cenți pe acțiune.

Pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie 2010, veniturile nete au fost de 571 milioane dolari, comparativ cu 456 milioane dolari pentru primele șase luni ale anului 2009. Venitul net GAAP pentru șase luni încheiate la 30 iunie 2010 a fost de 18 milioane dolari, sau 21 de cenți pe acțiune, în comparație cu veniturile nete GAAP de 23 milioane dolari, sau 28 cenți pe acțiune, pentru aceeași perioadă a anului trecut. Venitul net Non-GAAP pentru această perioadă a fost de 55 milioane dolari, sau 63 cenți pe acțiune, comparativ cu 47 milioane dolari, sau 55 cenți pe acțiune, pentru primele șase luni ale anului 2009.

Pe bază de linie de produse, veniturile nete consolidate pentru primul semestru al anului 2010 au fost compuse din:
· 67% soluții video sau 197 milioane dolari (53% de comunicații video sau 157 milioane dolari, și 14% sisteme de rețea sau 40 milioane dolari) și
· 33% comunicații voce sau 98 milioane dolari.

Pe bază de linie de produse, veniturile nete consolidate pentru primul semestru din 2009 au fost compuse din:
· 70% soluții video sau 162 milioane dolari (56%e comunicații video sau 129 milioane dolari), și 14% sisteme de rețea sau 33 milioane dolari) și
· 30% comunicații voce sau 69 milioane dolari.
·
“Am generat venituri record și o creștere accelerată în primul semestru, care cred că validează investițiile strategice ale Polycom și confirma faptul ca strategia de abordare a pieței și soluțiile inovatoare sunt aliniate cu clienții și partenerii nostri”, a declarat Andrew Miller, președinte și CEO Polycom. “Reteaua de Colaborare Deschisă a Polycom, care include și alți lideri de tehnologii cum ar fi Microsoft, IBM și HP, aduce deja venituri importante prin oferirea unei soluții integrate frumos pentru întreprinderea noastră și pentru consumatorii din sectorul public. Câștigăm de asemenea teren cu partenerii noștri furnizori de servicii, întrucât livrarea integrata cu servicii este tot mai preferată de către întreprinderi și alți clienți care urmăresc creșterea producției și productivitatea prin soluții de colaborare unificată business-to-business. Ca urmare, credem că efectul de rețea pentru o colaborare video devine o realitate, care să permită o nouă prelungire a soluțiilor noastre în întreprinderile mici și mijlocii, și, în timp, în consum și mobilitate.”

“Am generat o creștere semnificativă, în cadrul a numeroase piețe ale noastre la nivel global, condusă de un nivel record de cerere din partea clienților de pe piețele emergente. Important este că am continuat să experientam în vânzări câștigurile de productivitate, care au contribuit la rampa din veniturile noastre și continuarea progreselor în marginile noastre de operare. Planul de investiții strategice subliniat pe parcursul ultimelor trei trimestre continuă să producă rezultate mai bune decât cele planificate prin accentul nostru pe specificul fiecărei piețe, inovațiile revoluționare și parteneriatele strategice. Considerăm că suntem bine poziționați pentru a continua valorificarea asupra a ceea ce se dovedește a fi o oportunitate de piață incredibilă subliniind cea mai bună dezvoltare și motor de vânzare din industrie. Sunt încrezător că putem continua să obținem o creștere puternică și o castigare consistentă din cotă de piață precum și extinderea marginilor operationale”, a concluzionat Andy Miller, Președinte și CEO Polycom.

“In al doilea trimestru, creșterea veniturilor s-a accelerat atât secvențial și de la an la an”, a declarat Michael Kourey, vicepreședinte executiv, finanțe și administrare, și director financiar Polycom. “Acest lucru a condus la puternica nostră performanță de operare și, combinată cu îmbunătățirea continuă în gestionarea capitalului de lucru, am generat un al doilea semestru cu flux de operare de numerar pozitiv de 40 milioane dolari – ceea ce înseamnă de fapt al 50-lea semestru consecutiv pentru Polycom cu flux de operare de numerar pozitiv. Am încheiat acest semestru cu 485 milioane dolari în numerar și investiții și nicio datorie”.

“Pentru România creșterea din acest semestru și de la an la an este de 160%. Vorbim așadar de mai mult decât dublarea rezultatelor în prima jumătate a anului 2010, comparativ cu 2009. Acest lucru este foarte mult atribuit nevoilor crescute de comunicații rentabile ca un înlocuitor pentru costurile de deplasare într-o situație economică dificila”, a precizat Tudor Bercan, Channel Manager Polycom SEE.

Bucuresti, 16.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *