metalshow

“Politica Agricola Comuna contribuie la constructia europeana si la Strategia Europa 2020”,

declara Comisarul Ciolos

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a deschis două zile de reflecţie şi dialog într-o conferinţă de sinteză a dezbaterii publice despre viitorul Politicii Agricole Comune (PAC) lansată în luna aprilie. În deschiderea conferinţei, organizată la Bruxelles pe 19-20 iulie, Comisarul Cioloş a declarat:

"Europenii au folosit această oportunitate de a se exprima şi au fost activi. Am primit aproape 6000 de răspunsuri. Mi-am dorit o dezbatere deschisă şi transparentă, un moment al adevărului între Politica Agricolă Comună şi cetăţeni, înainte de a revedea organizarea PAC, de a ne asigura că fundaţiile sunt suficient de solide pentru a susţine această construcţie. Agricultura produce alimente dar, în acelaşi timp produce şi alimentează cultura şi identitatea rurală europeană. Și, de multe ori, însăşi identitatea europeană. PAC contribuie la proiectul european de peste 50 de ani. Această politică a acumulat o experienţă care poate fi folosită cu succes în viitor.

Din mesajele pe care le-am primit, am înţeles că europenii sunt conştienţi de necesitatea unei politici comune puternice, axată pe agricultură, în serviciul întregii societăţi. De asemenea, am reţinut patru mari teme care reies din dezbatere şi care revin frecvent în mesajele primite: provocările economice, provocările legate de protecţia mediului, menţinerea vieţii rurale pe întreg teritoriul european, problema calităţii şi a diversităţii".

Pagini Utile

Contact

Roger Waite, purtător de cuvânt, roger.waite@ec.europa.eu, +32 498 961 404;

Johan Reyniers, ofiţer de presă, johan.reyniers@ec.europa.eu, +32 2 295 67 28.

Bucuresti, 19.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *