tech week
Shadow

Podium dublu pentru BMW Team RLL în Cursa de 12 ore de la Sebring

Bucureşti/München. BMW Team RLL a obţinut o dublă clasare pe podium în cursa de 12 ore de la Sebring (SUA). După 333 de tururi pline de evenimente, #25 MOTUL BMW M8 GTE, pilotat de Connor De Phillippi (SUA), Bruno Spengler (Canada) şi Philipp Eng (Austria), a trecut linia de sosire pe locul al doilea la categoria GTLM. John Edwards (SUA), Jesse Krohn (Finlanda) şi Augusto Farfus (Brazilia) au completat podiumul cu poziţia a treia obţinută de #24 MOTUL BMW M8 GTE. Cursa clasică din statul american Florida a fost al doilea eveniment major de anduranţă al sezonului din America de Nord.

Piloţii de start De Phillippi şi Krohn au urcat fiecare un loc după ce au luat startul de pe poziţiile a treia şi a patra. Au urmat 12 ore pline de evenimente pe Sebring International Raceway, cu numeroase neutralizări cu steag galben ale întregului circuit. #25 MOTUL BMW M8 GTE a condus clasa GTLM pentru o vreme înainte de a coborî pe locul al doilea spre finalul întrecerii. Maşina #24 se afla şi ea într-o poziţie promiţătoare, înainte de a pierde un tur din cauza unui incendiu minor la pit stop cu aproximativ două ore înainte de sosire, după care a revenit pe pistă pe locul al patrulea.

Partea finală a cursei a fost plină de suspans. În timpul disputei pentru prima poziţie, De Phillippi s-a acroşat cu liderul categoriei GTLM cu opt minute înainte de final şi a primit o penalizare drive-thru. În ciuda acestui fapt, pilotul #25 a reuşit să se menţină pe locul al doilea în clasă. Krohn a urcat de pe locul al patrulea pe al treilea în ultimul tur, pe când se afla la comenzile maşinii #24.

Sebring (USA), 20th March 2021. BMW M Motorsport, IMSA MichelinSebring (USA), 20th March 2021

În clasa GTD, #96 BMW M6 GT3 înscris de Turner Motorsport a obţinut poziţia a opta. Bill Auberlen, Robby Foley (ambii SUA) şi Aidan Read (Australia) au împărţit sarcinile de pilotaj. Trioul a pierdut o doză substanţială de timp în timpul reparaţiilor din faza iniţială a cursei şi a recuperat parţial pe măsură ce cursa a progresat.

Cursa IMSA Michelin Pilot Challenge a avut loc vineri. După două ore de cursă, Auberlen şi Dillon Machavern (SUA) au terminat pe locul al treilea cu #95 BMW M4 GT4 al Turner Motorsport, obţinând astfel un loc pe podium. Echipajul format din Greg Liefooghe şi Sean Quinlan (ambii SUA) a terminat al cincilea cu #43 BMW M4 GT4 al Stephen Cameron Racing. Robby Foley şi Vincent Barletta (ambii SUA) şi-au asigurat locul al şaptelea la comenzile #96 BMW M4 GT4 înscris de Turner Motorsport.

Cea de-a treia cursă de anduranţă a sezonului pentru BMW Team RLL, cursa de şase ore de la Watkins Glen (SUA), este programată la 27 iunie.

Declaraţii după Cursa de 12 ore de la Sebring

Bobby Rahal (directorul echipei, BMW Team RLL): “Băieţii au făcut o treabă grozavă. A fost regretabil pentru #24 şi încă nu ştim ce s-a întâmplat exact cu incendiul de la pit stop, dar – din fericire – nimeni nu a fost rănit şi am putut să revenim în cursă. Ultimele minute au fost marcate de ghinion. Când ai şansa de a câştiga cele 12 ore de Sebring, trebuie să dai totul. Nu a mers aşa cum ne-am fi dorit, dar nu poţi da vina pe nimeni; toată lumea a fost agresivă la sfârşit. Este păcat, dar am dat maximum din ce puteam arăta şi în mare parte din cursă lucrurile au arătat destul de bine. Am obţinut un ecart bun faţă de Corvette şi Porsche, dar apoi a urmat neutralizarea, ceea ce a transformat totul într-o cursă de sprint spre final. Ne-am fi dorit să câştigăm cursa, în special această cursă, dar cu locurile al doilea şi al treilea în palmares aşteptăm cu nerăbdare următoarea cursă la Watkins Glen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.