metalshow

PNTCD lanseaza Ziarul “Dreptatea” pe piata

După un an de la reapariţia într-o formă cu circuit restrâns, ziarul „Dreptatea” se lansează pe piaţă. Lansarea va avea loc luni, ora 12.00 la sediul PNŢCD din BD Carol, nr 24. „Dreptatea” va fi un ziar de analiză politică şi economică, având ca scop promovarea ideilor creştin-democrate. El va fi editat patronat de PNŢCD şi editat de fundaţia Sfântul Petru în 10.000 de exemplare. Formula editorială cuprinde 16 pagini de actualitate, politică internă şi externă, economic, dar şi comentarii sau ştiri despre activitatea PNŢCD. Echipa care coordonează ziarul este condusă de Nicolae Mardari, analist politic. Ziarul „Dreptatea” reprezintă un punct de reper pentru ideile tradiţionale creştin-democrate. Într-un peisaj politic dominat de incertitudine, de lipsa unor ideologii clare şi de transparenţă, PNŢCD lansează un săptămânal care să susţină idei politice autentice, nealterate de minciună şi demagogie.

Marian Petre Miluţ :  “Suntem ceea ce spunem că suntem: un ziar  care prezintă ideile unui partid. Nu ne ascundem în spatele unor cuvinte gen „independent”, pentru a edita un ziar aparent echidistant, nu ne ascundem să arătăm că PNŢCD este un partid puternic, prin ideile şi tradiţia sa. El va exista mereu în peisajul politic pentru a apăra valorile de centru-dreapta. „Dreptatea” este un ziar pentru oameni care doresc politică creştin democrată autentică”.

Scurt istoric:

Ziar al Partidul Naţional Ţărănesc, ziarul „Dreptatea” este singurul ziar de partid cu o tradiţie de 81 de ani, timp în care a sprijinit ideile de centru-dreapta în România.
Ziarul „Dreptatea” face parte din istoria ziarelor româneşti, fiind înfiinţat în 1927. Suspendat după instaurarea dictaturii regale carliste, apariţia sa a fost posibilă după  anul 1944. La 23 august, „Dreptatea“ a reapărut ca o publicaţie de rezistenţă împotriva comunismului şi de apărare a fiinţei naţionale. După câteva luni, în 1945, ziarul a fost interzis, iar sediul şi tipografia au fost devastate. Abia la începutul anului 1946 ziarul a mai apărut încă un an şi jumătate. De la începutul anului 1946 şi până la sfârşitul lui 1947, a fost cea mai prolifică perioadă a ziarului „Dreptatea“.

Ziarul „Dreptatea” a apărut din nou după 1989, fiind cotidianul care a adunat în jurul său opoziţia democratică. Climatul politic a condus însă la suspendarea apariţiilor în anul 2000. A mai apărut ulterior, dar sporadic. PNŢCD a reluat în urmă cu un an editarea ziarului pentru membrii săi, cu apariţie săptămânală şi distribuţie naţională.

Bucuresti, 4.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *