metalshow

PNTCD denunta practicile de instigare folosite de

liderii maghiari

PNŢCD este partidul care a respectat şi a garantat în mod tradiţional drepturile şi libertăţile etnicilor maghiari din România, contribuind din plin la promovarea unei legislaţii de tip european după 1990. După 1994, prin vocea lui Corneliu Coposu, PNŢCD s-a delimitat clar de cererile excesive ale liderilor politici maghiari, denunţându-le până în prezent. Considerăm că solicitările autonomiste, fondate pe ideea drepturilor colective trebuie respinse categoric, în consens cu tratatele şi consecinţele în domeniu şi în acord cu legile în vigoare şi Constituţia României.
       
Tentativa de înfiinţare a unei formaţiuni politice, Partidul Civic Maghiar, ai cărei lideri s-au pronunţat public pentru autonomie teritorială, excede cadrul legislativ, motiv pentru care solicităm instanţei de judecată să judece riguros cererea de înfiinţare a acestei formaţiuni politice.
        
Urmează să fie verificate temeinic semnăturile obţinute pentru înfiinţarea PCM şi statutul acestuia, care trebuie interpretat sistematic, iar nu pur formal, în sensul intenţii politice substanţiale.
       
PNŢCD califică  drept feudale solicitările politice ale liderilor maghiari, venite atât din partea celor grupaţi în jurul proiectului PCM, dar şi din partea liderilor UDMR, care nu reprezintă interesele comunităţii maghiare. Nu putem accepta grupuri de presiune politică artificiale, care şi-au făcut o profesie din instigare şi separatism, îmbrăcând haina falsă a democraţiei şi a drepturilor civile.

Bucuresti, 17.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *