metalshow

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat Raportul de activitate si Contul de executie bugetara

pe anul 2008 ale Societatii Romane de Radiodifuziune

Raportul de activitate si contul de executie bugetara pe anul 2008 ale Societatii Romane de Radiodifuziune au fost aprobate astazi, 30 martie 2010, de Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu o singura "abtinere". In urma adoptarii raportului, Parlamentul a votat Hotararea privind prelungirea mandatului presedintelui si al celorlalti membri ai Consiliului de Administratie al SRR cu 15 zile, pana la data de 15 aprilie 2010.

"Suntem in fata unui mandat incheiat si putem spune ca, din toate punctele de vedere, putem vorbi despre un mandat de succes al unui CA pe care acum patru ani l-am investit in aceasta aula. La SRR putem vorbi de o continuitate, intrucat putem vorbi de un mandat indeplinit la toate capitolele", a spus Victor Socaciu, deputat PSD.

La randul sau, deputatul PNL Mirel Talos a sustinut continuitatea actualei conduceri a Radioului Public. "Noi nu consideram ca este oportun ca la numirea noii conduceri sa revenim la criterii politice (…) Avem cu acest prilej ocazia sa depolitizam radioul. Votul din Comisii este o posibilitate pentru continuitate la conducerea radioului", a afirmat deputatul PNL.

Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor a apreciat activitatea actualului mandat al Consiliului de Administratie, afirmand ca parlamentarii PDL vor vota pentru raportul de activitate al radioului public pe anul 2008. "Pozitia parlamentarilor PDL cu privire la SRR se regaseste in votul pentru raport de la Comisiile de Cultura. Acolo unde lucrurile functioneaza bine, noi nu vrem sa schimbam sau sa respingem doar de dragul schimbarii. Noi vrem sa aratam, prin votul pe care-l vom da acestui raport, ca acolo unde lucrurile au functionat in avantajul cetatenilor Romaniei, unde misiunea si rolul radioului au fost respectate, noi nu avem nicio retinere sa demonstram ca votam. La radio s-a reusit pastrarea echilibrului, a unei balante care sa puna pe de o parte interesul cetatenilor, iar pe cealalta parte, interesul acestei institutii. Nu vrem sa politizam. Parlamentarii din PDL vor vota pentru acest raport de activitate", a spus Raluca Turcan.

Maria Toghina, presedinte-director general al SRR, le-a multumit la randul sau parlamentarilor, atat in nume personal, cat si in numele colegilor de la Radio Romania, pentru sustinerea acordata de-a lungul mandatului. "Prin votul dumneavoastra confirmati ceea ce cei peste 6 milioane de ascultatori cred despre Radio Romania. Este vorba despre credibilitate, obiectivitate si echidistanta. Doresc, in nume personal, sa va multumesc pentru increderea si sansa acordate", a spus, in final, Maria Toghina.

Principalele realizari ale Radioului Public in 2008 au fost mentinerea de catre Radio Romania a pozitiei de lider de audienta la nivel national, incheierea cu profit si a anului financiar 2008, finalizarea unor proiecte tehnice majore, continuarea procesului de modernizare a organizatiei, comunicarea si promovarea schimbarilor institutionale.

Bucuresti, 30.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *