free download 78 travel guides written by experts

Platforma online Learnpedia asigura cursuri gratuite pe teme informatice

Organizaţia non profit „ASOCIATIA FREE E-LEARNING“ lansează platforma online de educaţie în domeniul informatic Learnpedia, care oferă utilizatorilor pe lângă perfecţionarea gratuită, posibilitatea de a exploata flexibil potenţialul World Wide Web pentru necesităţile individuale de învăţare.

Portalul Learnpedia se lansează simultan în Slovenia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi România.

„Necesitatea perfecţionării, în special în domeniul informaticii, este foarte mare în toate ţările menţionate şi de aceea suntem convinşi că oferta noastră va fi primită cu mare interes“, a declarat Christian Mars, fondatorul asociaţiei Free e-Learning. Oferta de învăţare este disponibilă în fiecare limbă naţională; pentru lansarea Platformei Learnpedia există cursuri în limbile: română, maghiară, bulgară, polonă, cehă, slovacă şi slovenă. Conţinutul cursurilor în alte limbi urmează să fie disponibil în timpul anului 2009.

Imediat după lansarea Learnpedia, utilizatorii pot participa la o ofertă de curs pentru Microsoft Office 2007 – Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook şi OneNote. Alte instruiri pentru produse sunt în pregătire pentru ultimul trimestru din 2009. „Fiecare perioadă de curs durează două luni, urmată de o pauză de două luni“, adaugă Mars. „Toţi utilizatorii deja înregistraţi vor fi informaţi bineînţeles despre toate noile lansări de cursuri.“ Pentru înregistrare este necesară doar indicarea numelui şi a adresei de e-mail.

Învăţare şi comunicare – independent de timp şi loc

Comunităţile pe Internet, indiferent de tip, formează platforme flexibile pentru persoane cu aceleaşi interese, pentru a face schimburi în cadrul comunităţilor virtuale, pentru a se informa şi din ce în ce mai des chiar şi pentru a dezvolta împreună noi produse şi servicii (Peer Production). Dezvoltatorii de oferte de perfecţionare exploatează de mult aceste canale de informaţii şi comunicaţii. Learnpedia s-a specializat în acest cadru în perfecţionarea în informatică: În propria comunitate de eLearning (învăţare electronică), persoanele interesate pot primi oferte gratuite de cursuri şi pot comunica altora cunoştinţele lor prin abordarea Peer. Platforma Learnpedia se foloseşte în comun şi se bazează ca şi Wikipedia pe colaborarea voluntară şi din acest motiv toate cursurile online şi utilizarea diverselor produse de software se oferă gratuit.

Pentru mai multe detalii legate de modul de înscriere şi participare la cursurile online, accesaţi www.learnpedia.ro, sau trimiteţi o solicitare pe adresa info@learnpedia.ro.

Bucuresti, 24.08.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *