free download 78 travel guides written by experts

Plata fără contact

Sistemul de plată MasterCard este unul dintre cele mai populare din lume. Oferă oportunități aproape nelimitate de plată securizată pentru orice achiziții, transferuri de bani și alte tranzacții bancare. Plata fără contact este un alt avantaj al sistemului, care vă permite să efectuați o plată într-o singură mișcare, folosind tehnologia de plată paypass. Este convenabil, rapid și garantează o protecție sporită grație criptării datelor. Acum nici nu trebuie să aveți cardul sau să-l căutați în portofel mult timp. Instalați doar aplicația mobilă și plătiți cu smartphone-ul sau chiar cu un ceas.

Mastercard logo

O singură atingere – o singură plată

Tehnologia Paypass este disponibilă pentru deținătorii tuturor cardurilor Mastercard cipate. Cititorul procesează plata în câteva secunde și o trimite destinatarului sub forma unui cod criptat complex, astfel încât nimeni nu știe numărul și detaliile cardului pe care îl utilizați. Plățile până la o anumită sumă nu trebuie să fie confirmate printr-un cod PIN.

Aceeași tehnologie este folosită și în dispozitivele care permit operații contactless. De exemplu, puteți plăti cu smartphone-ul sau ceasul care are un modul NFC. Nu se percepe niciun comision suplimentar, iar fondurile dvs. sunt sub protecție. Puteți plăti cu ușurință la un supermarket, centru comercial, butic sau chiar puteți cumpăra un bilet pentru transportul public, dacă are terminalele de plată corespunzătoare.

Nu cu mult timp în urmă, a fost creat un alt tip de plată – plata folosind un cod QR. Nici nu aveți nevoie de un terminal pentru a face acest lucru – doar smartphone-ul și software-ul dvs. precum GooglePay sau ApplePay. Folosind un smartphone, trebuie să scanați codul QR furnizat de vânzător și să confirmați plata online. Orice monedă poate fi utilizată pentru tranzacție, deoarece este convertită automat în timpul tranzacției.

Securitatea și comoditatea plăților fără contact

Datele dvs. sunt protejate de protecția pe mai multe niveluri a standardului internațional. Dar, în plus, MasterCard oferă măsuri suplimentare împotriva fraudei. Sistemul a dezvoltat propria sa tehnologie pentru a proteja toate operațiunile, numite SecureCode.

Aceasta este o parolă unică care ajunge pe smartphone-ul dvs. de fiecare dată când plătiți. Codul este generat automat, deci nu trebuie să vă amintiți, ci doar să confirmați plata. Nimeni nu cunoaște acest cod, cu excepția dvs. și a băncii dvs. și nu trebuie să-i spuneți vânzătorului. Această precauție suplimentară protejează în mod fiabil plățile împotriva interferențelor neautorizate de la terți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *