Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Planteaza fapte bune alaturi de Miscarea de Sanatate!

Campaniile Radio România “Mişcarea de Sănătate” şi „România Pedalează”, împreună cu iniţiativa “Plantăm Fapte Bune”, invită ascultătorii sâmbătă, 28 aprilie, la o amplă acţiune de împădurire a zonei Tigveni, din judeţul Argeş!

În locul în care în 1974 se filmau secvenţe din filmul Păcală, în locul în care din 2005 şi 2006 terenul aluneca peste drumul naţional, “Plantăm fapte bune în România” va planta 1.700 de puieţi de gorun care să ajute la fixarea solului şi păstrarea liniilor de comunicaţie ale acestei localităţi cu exteriorul. În prezent, doar 26,76% din suprafaţa ţării este acoperită cu păduri, în vreme ce media europeană este de 29.3%. În plus, conform datelor Ministerului Mediului, anual se reduc aproximativ 127.601 hectare prin tăieri rase şi răriri ilegale. Cei care doresc să participe la acest eveniment, se pot înscrie la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro, iar cei mai harnici participanţi vor primi premii-surpriză!

Iniţiativa „Plantăm fapte bune în România” şi-a propus ca pe o perioadă de 5-7 ani să planteze 300 de ha de pădure, să realizeze o hartă a zonelor despădurite şi să demareze o amplă campanie de conştientizare în rândul publicului larg cu privire la modalitatile de creştere, conservare şi protejare a pădurilor. Harta va fi un inventar virtual (în regim “open source”) al zonelor despădurite din România, o premieră de acest gen din ţara noastră, care îşi propune oferirea unei imagini de ansamblu a tăierilor din păduri. Promovată editorial de principalele emisiuni de prime-time ale postului public de radio, „Mişcarea de Sănătate” este o campanie naţională care îi îndeamnă pe ascultători la activităţi în aer liber, promovând în egală măsură o viaţă sănătoasă, turismul şi ecologia, pe tot parcursul anului.

Evenimentul este susţinut de Asociaţia EcoAssist, Asociaţia GEEA, Romaqua Group, Editura Litera, Asociaţia Apicolă Valea Prahovei şi Fabrica de Magiun Topoloveni.

Bucuresti, 27.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *