free download 78 travel guides written by experts

Plantari record la cea de-a II-a editie a miscarii nationale

„Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”: 11.252.585 de arbori şi 3.885.896 de arbuşti şi de plante

A doua ediţie a mişcării naţionale de plantări „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, iniţiată de către Fundaţia PRAIS, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi Garda Naţională de Mediu, şi-a desemnat câştigătorii.
La nivel naţional, s-au înscris în mişcare: 90 de companii, instituţii, organizaţii guvernamentale şi non-guvernamentale, care au plantat 11.252.585 de arbori şi 3.885.896 de arbuşti şi plante prin acţiunile a 15.979 de voluntari şi a 21.051 de angajaţi – anexată lista câştigătorilor.

“Este timpul să creăm noi sinergii între organizaţii, pentru a suporta mediul volatil economic din acest secol. Ne confruntăm cu realităţi legate de schimbări climatice majore, creşterea costului energiei, criza alimentelor. Omenirea şi-a propus să facă ceva acum: să refacă mediul, să asigure un stil de viaţă sănătos populaţiilor, să le ofere acces la educaţie, dezvoltare personală, cultură, să dezvolte noi surse de energie şi industrii prietenoase cu mediul. Să acţionăm în loc să vorbim, să avem grijă, în loc să fim nepăsători. Acestea nu sunt doar nişte sintagme la modă, sunt atitudini care ne vor decide viitorul,” a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

United Nations Environment Programme (UNEP) a recunoscut mişcarea naţională Milioane de Oameni, Milioane de Copaci, de la prima ediţie. Programul a fost nominalizat în 2007 la IPRA Golden World Awards, categoria programe de mediu.

Pentru a oferi oportunitatea cât mai multor companii, organizaţii, instituţii să planteze şi să se înscrie în mişcare,
de la a II-a ediţie, Fundaţia Prais a introdus pe website www.milioanedecopaci.ro două secţiuni:
1.    Secţiunea A – adresată instituţiilor, companiilor, organizaţiilor care plantează prin voluntariat;
2.    Secţiunea B – adresată instituţiilor de stat care au în obiectul lor de activitate plantări, pe care le efectuează angajaţii lor.

Mişcarea naţională de plantări „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” este posibilă datorită sprijinului acordat de către URSUS Breweries, membru fondator, a companiilor Lafarge România, Lockheed Martin, PepsiAmericas, în calitate de sponsori principali. Mişcarea este deschisă companiilor care doresc să o susţină.

Bucuresti, 09.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *