tech week
Shadow

PlanRadar atrage 69 de milioane de dolari pentru a digitaliza industria globală de construcții și imobiliare

PlanRadar este apreciată ca fiind compania cu cea mai mare rundă de finanțare B2B Seria B din Austria

PlanRadar, principala platformă digitală de gestionare mobilă a proiectelor imobiliare și de construcții din Europa, a anunțat astăzi o rundă de atragere de fonduri de 69 de milioane de dolari, condusă în comun de Insight Partners și Quadrille Capital.

Co-fondatori PlanRadar: Sander van de Rijdt, Ibrahim Imam, Domagoj Dolinsek, Clemens Hammerl, Constantin Köck
Co-fondatori PlanRadar: Sander van de Rijdt, Ibrahim Imam, Domagoj Dolinsek, Clemens Hammerl, Constantin Köck

Această rundă de atragere de fonduri Serie B este a treia ca mărime din istoria Austriei și cea mai mare pentru o companie B2B, și a adus, de asemenea, participarea substanțială a investitorilor existenți, inclusiv Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gründerfonds împreună cu noii investitori Proptech1, Russmedia și GR Capital.

Noua finanțare va ajuta PlanRadar să își dubleze eforturile de expansiune tehnologică și internațională. Noile birouri PlanRadar sunt pregătite de lansare în Statele Unite, Australia, Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC), Asia de Sud-Est si America Latină. Compania își va accelera investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D) și va crea un nou hub tehnologic și o echipă dedicată inovării de produs pentru a aduce noi tehnologii platformei SaaS care schimbă regulile jocului în construcții. Astfel, PlanRadar va crea peste 200 de noi locuri de muncă, aproape dublându-și numărul de angajați la nivel global în următoarele 12 luni.

De la lansarea sa în Viena, în 2013, PlanRadar s-a impus rapid ca lider european în materie de soluții PropTech, cu o platformă completă de construcții și de gestionare a proprietății imobiliare, cunoscută pentru valoarea adăugată în fiecare etapă a ciclului de viață al clădirii. În cele 18 luni care au trecut de la runda de investiții în valoare de 34 de milioane de dolari din seria A, PlanRadar a înregistrat o creștere a veniturilor de peste 250% și și-a dublat baza de clienți.

Soluția inovatoare PlanRadar se bucură în prezent de încrederea a 14.500 de clienți și este utilizată zilnic de 100.000 de profesioniști din industrie în peste 60 de țări (inclusiv România), pentru a crește eficiența proiectelor și a asigura o finalizare de înaltă calitate a proiectelor.

Creșterea rapidă a PlanRadar a fost facilitată de angajamentul său de a se extinde la nivel global, inclusiv prin lansarea pe 10 noi piețe din Europa și Rusia începând cu 2020. Echipa diversă a companiei, formată din peste 200 de angajați, deservește clienți în peste 20 de limbi din birourile din Viena, Londra, Amsterdam, Moscova, Paris, Madrid, Milano, Zagreb, Varșovia și București. Amprenta în creștere a companiei reflectă, de asemenea, angajamentul de a inova platforma sa de bază, inclusiv adăugarea recentă a capabilităților de raportare, integrare și BIM.

“Avem misiunea de a facilita gestionarea operațiunilor de construcție și am dovedit că există un apetit uriaș la nivel mondial pentru tehnologia noastră”, a declarat Ibrahim Imam, co-fondator și co-CEO al PlanRadar. “Suntem foarte mândri de tot ceea ce a realizat echipa noastră și suntem recunoscători pentru sprijinul investitorilor noștri în a adăuga valoare pentru clienții din noi piețe și industrii.”

“Prin transformarea PlanRadar în cea mai importantă platformă PropTech din lume, transformăm o industrie care, din punct de vedere istoric, a fost reticentă în ceea ce privește digitalizarea”, a declarat Sander van de Rijdt, co-fondator și co-CEO al PlanRadar. “Demonstrăm că, dacă le oferim clienților o platformă intuitivă care le ușurează munca și o combinăm cu servicii de asistență la standarde înalte, atunci aceștia sunt dornici să adopte soluții de ultimă oră. Este într-adevăr atât de simplu.”

“Creșterea sustenabilă pe care PlanRadar a obținut-o este o dovadă a muncii și dedicării echipei. Am văzut imediat potențialul PlanRadar, iar echipa a continuat să ne impresioneze prin angajamentul lor față de creșterea numărului de clienți, a veniturilor și a talentelor”, a declarat Thomas Krane, Managing Director la Insight Partners. “Sectorul PropTech este pregătit pentru o creștere enormă, iar PlanRadar aduce industria globală a construcțiilor și a imobiliarelor în viitorul digital.”

“Echipa PlanRadar a identificat o nevoie neadresată la lansarea din 2013 și a valorificat înțelegerea și cunoșterea îndeaproape ale clienților pentru a deveni adevărați lideri în industrie”, a declarat Brice Delome, Partener la Quadrille Capital. “Suntem încântați să continuăm să alimentăm creșterea rapidă a PlanRadar și să ne alăturăm unui grup puternic de investitori. Am fost extrem de impresionați de tehnologie, de echipă și de modul în care abordarea firmei ajută la digitalizarea construcțiilor și a sectorului imobiliar. Suntem nerăbdători să sprijinim în continuare continua expansiune globală a companiei.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.