free download 78 travel guides written by experts

PLAI XII – A doua zi de festival a fost cu bucurie, cântec şi dans

A doua zi de festival a început la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara la ora prânzului. Publicul s-a bucurat de un program cu multe ateliere pentru toate vârstele, dar mai ales de spaţiul amenajat care a invitat la relaxare, creativitate şi a inspirat petrecerea timpului cât mai plăcut alături de familie şi prieteni.

Partenerii culturali PLAI au organizat numeroase workshop-uri, ateliere de meşteşugărit, improvizaţie teatrală, activități sportive, muzicale şi artistice. Cei mici s-au bucurat de joaca alături de personaje de desen animat care au adus multă veselie şi râsete.

octopus labirint plai 2017

O prezenţă aparte anul acesta la PLAI este teatrul interactiv Octopus Tarot Labirint, din Budapesta. Pe un spaţiu de aproximativ 620 de metri pătraţi este construit din bambus şi textil un labirint. Actorii sunt înăuntru şi interacţionează cu publicul folosind cărţi de tarot cu simboluri vechi de 1000 de ani. În funcţie de cărţile alese de cei care intră în labirint, este construită o călătorie a propriei descoperiri. Cei prezenţi la PLAI au fost curioşi să afle în acest fel o poveste despre sine.

Ziua de sâmbătă a fost şi cea în care Yoga Tent a invitat publicul PLAI la yoga şi meditaţie, alături de traineri din ţară şi din străinătate. După-amiaza a început programul la Casa Filmelor cu o serie de scurtmetraje TRAF despre problemele refugiaţilor. S-a mai proiectat 140 Fericiţi, o producţie spaniolă despre petrecerea unor prieteni cu familiile lor în casa unei femei care e în pragul celor 40 de ani, şi Martha şi Niki, un film documentar suedez despre primele două femei care au devenit campioane mondiale în hip hop.

Începând cu ora 19:30, publicul a venit în faţa scenei world barn, atras de acordurile artistei rezidente Dom La Nena, căreia i-au urmat cei din trupa Mokoomba. Publicul PLAI a fost sedus de muzica plină de energie, a cântat şi a dansat în ritmul celor de pe scenă care şi-au încheiat prestaţia cu un dans tradiţional din Zimbabwe. Ultimul concert al serii a fost al celor de la Tamikrest, trupa din Mali care transmite un mesaj social puternic, pentru schimbare în bine, unitate, la fel cum sunt şi valorile PLAI.

A doua zi de festival s-a încheiat la scena de after-party cu dj set-ul electrifiant al headlinerul Röyksopp, Dr Dan şi Dj Angel.

Duminică, programul PLAI începe de la ora 12 cu activităţile partenerilor culturali. Seara va continua cu concertele de la scena world barn, pe care vor urca Dom La Nena şi Bombino. Programul de concerte s-a schimbat după ce Tony Allen a anulat reprezentaţia sa din cauza unei probleme de sănătate. În locul lui va concerta Islandman. Artistul turc a înfiinţat în 2010 trupa Islandman şi de atunci a construit un repertoriu în care explorează dragostea pentru afrobeat, gen muzical care există datorită lui Tony Allen, şi improvizează folosind influenţe din cultura psihedelică şi muzică ambientală. Combinaţiile sale sunt un amalgam relaxat de world, funk, muzică electronică şi pe alocuri cu pasaje acustice influenţate puternic de rădăcinile lui anatoliene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *