Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pista Verde pentru biciclisti, pe strazile din Capitala

Peste 60 de biciclişti bucureşteni au pedalat pe bulevardele principale din centrul Capitalei şi au trasat simbolic, cu vopsea biodegradabilă, prima pistă de biciclete de pe străzile din Bucureşti, în cadrul evenimentului Pista Verde, desfăşurat sâmbătă, 2 iunie 2012.

Primii 6 kilometri de pistă de biciclete pe carosabil din Bucureşti au fost marcaţi cu peste 60 de litri de vopsea verde biodegradabilă, cu ajutorul unui dispozitiv format din PET-uri reciclate şi din dopuri improvizate, care a fost montat pe bicicletă şi a permis scurgerea vopselei pe asfalt.

Pista Verde este un proiect-manifest marca The RE Concept, ce susţine crearea unei infrastructuri eficiente dedicate bicicletelor, o infrastructură care nu presupune să faci slalom pe trotuar printre borduri înalte, mașini parcate și pietoni. Participanţii s-au declarat doritori de normalitatea capitalelor europene: piste pe carosabil şi o infrastructură adecvată pedalării fără obstacole. Astfel, traseul verde rezultat la eveniment a demonstrat pe unde trebuie să treacă pistele de biciclete în Bucureşti – pe stradă, nu pe trotuar.

"Ideea de a organiza evenimentul Pista Verde sub umbrela The RE Concept a pornit de la o problemă reală de infrastructură cu care se confruntă comunităţile de biciclişti din Bucureşti: utilitatea şi uşurinţa de a utiliza pistele de biciclete existente în Capitală, precum şi de la dorinţa de a extinde lungimea acestora. Prin facilitarea acestui eveniment le-am oferit bicicliştilor ocazia să ni se alăture într-un exerciţiu creativ ce îşi propune conştientizarea publică a acestor aspecte.", a precizat Ana Popescu, Specialist Comunicare Coca-Cola HBC România, prezentă la eveniment.

Printre susţinătorii participanţi au fost şi reprezentanţi ai Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Freerider.ro, Bicla.ro ş.a.

Prima Pistă Verde din Bucureşti are o lungime de aproximativ 6 kilometri şi se întinde pe bulevardele principale: Piaţa Unirii – Bd. I.C. Brătianu – Piaţa Universităţii – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piaţa Romană – Bd. Dacia – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii.

Evenimentul s-a desfăşurat cu aprobarea Primăriei Municipiului Bucureşti, iar participanţii au fost însoţiţi de reprezentanţii Poliţiei Române şi ai Jandarmeriei. Vopseaua folosită la eveniment a fost de tip tempera pentru uz şcolar, conformă cu normele de securitate şi de mediu şi se va biodegrada rapid în urma traficului, a intemperiilor şi a salubrizării stradale.

După eveniment, organizatorii vor trimite Primarului General o panglică, o foarfecă şi o invitaţie de a inaugura cât mai repede în Bucureşti o Pistă Verde reală, pe carosabil.

Pista Verde este un proiect-manifest marca RE Concept, iniţiat şi susţinut cu responsabilitate de Coca-Cola HBC România. Fotografii de la eveniment: https://www.facebook.com/theREconcept

RE Concept este platforma de responsabilitate socială a Coca-Cola HBC România, dedicată ideii că RE este începutul tuturor acţiunilor care schimbă în bine lumea. Mai multe informaţii despre găsiţi pe www.theREconcept.ro.

Bucuresti, 02.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *