free download 78 travel guides written by experts

Pirelli Romania: Continua proiectul de promovare a culturii italiene in Slatina si inaugureaza

sectia de carte italiana in cadrul Bibliotecii Judetene “Ion Minulescu”

Cu ocazia celebrării a 150 de ani de la Unificarea Italiei a fost inaugurată pentru comunitatea locală secţia de carte italiană.

Parteneri: Ambasada Italiei la Bucureşti, Consiliul Judeţean Olt, Primăria Municipiului Slatina şi Biblioteca Judeţeană “Ion Minulescu”

Se continuă astfel, promovarea limbii şi culturii italiene în Municipiul Reşedinţă de Judeţ, unde Pirelli a realizat un important Pol Industrial

Cei 150 de ani de la Unificarea Italiei au fost sărbătoriţi şi la Slatina, unde Pirelli Tyres România a inaugurat în cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Minulescu”, secţia de carte italiană. Acţiunea se înscrie în proiectul de “Promovare a Culturii Italiene în Slatina”.

Secţia conţine 500 de cărţi scrise în limba italiană, donate de Pirelli împreună cu principalele edituri din peninsulă: Mondatori, Marsilio, Piemme, Rosellina Archinto Editore şi Coniglio. Locuitorii judeţului Olt au acum ocazia de a cunoaşte clasicii literaturii italiene. Evenimentul a avut loc în prezenţa lui Giuseppe Cangelosi, Director General Pirelli Tyres România, Paul Matiu, Directorul General al Bibliotecii Judeţene “ Ion Minluescu”, autorităţi locale şi reprezentanţi mass-media.

“Celebrarea celor 150 de ani de la Unificarea Italiei ne oferă prilejul de a sărbători alături de slătineni în Municipiul reşedinţă de judeţ, unde de 5 ani am realizat un important Pol Industrial. În anul 2008 am lansat în cadrul companiei noastre proiectul dedicat propriilor salariaţi de “Promovare a Culturii Italiene în Slatina”. Astăzi suntem onoraţi să putem inaugura în cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Minulescu” secţia de carte italiană, a declarat Giuseppe Cangelosi, Director General Pirelli Tyres România.

În cadrul Bibliotecii Judeţene Ion Minulescu functionează alte două secţii de carte engleză şi franceză.

Proiectul face parte din iniţiativele sociale pe care Pirelli împreună cu autorităţile locale le dezvoltă în Slatina în domeniile: cultură, sănătate (Acordul de Colaborare dintre Spitalul Slatina şi Spitalul Niguarda, programul de asistenţă medicală – Zâmbet de copil) şi educaţie (CORE-proiect de reconversie profesională).

Slatina / Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *