creative night talks
Shadow

Pirelli prezintă calendarul On the Road 2022 realizat de Bryan Adams

  • Cântecul scris de artistul canadian pentru calendar va apărea pe următorul său album
  • The Cal™ se reîntoarce în anul în care pirelli aniversează 150 de ani
  • Eveniment online deschis publicului pe www.pirelli.com

O cutie pentru viniluri LP care nu conține un disc, ci Calendarul Pirelli 2022. Titlul acestuia este On the Road, iar fotografiile sunt realizate de Bryan Adams și reprezintă o celebrare a starurilor muzicii internaționale din anii 1960 până în prezent, precum și revenirea Calendarului după suspendarea provocată de criza Covid-19. Aceasta este o reîntoarcere specială, deoarece coincide cu aniversarea a 150 de ani de la înființarea companiei Pirelli, logo-ul căreia a fost prezentat în același timp cu Calendarul. Și prezentarea în sine este una inedită – un eveniment digital care poate fi urmărit, astăzi, 29 noiembrie, de la ora 22.00 pe www.pirelli.com.

Bryan Adams
Bryan Adams

De mai bine de douăzeci de ani, timp în care a devenit un cântăreț de succes, Bryan Adams și-a consolidat și reputația de fotograf, iar prin fotografiile din On The Road a surprins viața artiștilor în turneu. Aceasta este și tema piesei cu același nume – „On The Road” – pe care muzicianul canadian a compus-o pentru Calendar și va fi inclusă pe următorul său album.

Pe platoul Calendarului, muzicienii retrăiesc momentele din viața de turneu, de la tensiunea resimțită înaintea unui spectacol, la pauzele dintre repetiții și concerte, până la călătoriile pe distanțe lungi, dintr-un oraș în altul și singurătatea din camerele de hotel. Bryan Adams se identifică cu aceste experiențe și, pentru prima dată în istoria Calendarului, fotograful face parte din distribuție. În cea de-a 48 – a ediție a The Cal™, pe lângă Bryan, se alătură alți zece artiști cu renume mondial de diferite vârste, genuri muzicale și parcurs profesional: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent și Kali Uchis. Fotografiile au fost realizate vara trecută, în doar trei zile, în două locații din Los Angeles – Teatrul Palace și hotelul Chateau Marmont de la Hollywood – și la hotelul Scalinatella din Capri, Italia.

Cher - Pirelli Calendar
Cher

Bryan Adams a urmărit să surprindă trăsăturile distinctive ale artiștilor, iar cele douăsprezece luni ale calendarului sunt prezentate pe mai mult de 160 de pagini și peste 70 de portrete și scene: de la St. Vincent (care apare și pe coperta volumului) trezindu-se la un hotel, la ziua liberă a lui Kali Uchis petrecută la piscină, la check-out-ul lui Saweetie înainte de o altă călătorie și până la imagini cu Cher din culise. Îl vedem și pe Normani cum se odihnește înainte de verificarea sunetului, pe Jennifer Hudson sosind la teatru, pe Iggy Pop (care este și pe coperta posterioară) înainte de spectacol, pe Grimes în studioul de înregistrări, pe Bohan Phoenix înapoi la hotel după spectacol și pe Rita Ora după show.

„Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Așadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia… de exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din față a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem ușa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri… de la ușa scenei te duci la ușa mașinii la ușa hotelului la ușa trenului la ușa autobuzului, deci sunt o grămadă de uși, dar mereu e vorba despre călătorie…,” explică Bryan Adams.

“Pe Bryan îl cunosc și apreciez de ani de zile. Am considerat că ideea acestuia de a asocia lumea muzicii cu cea a turneului și a călătoriilor ar fi perfectă pentru reîntoarcerea Calendarului, în timp ce așteptăm o revenire treptată la normalitate după pandemie. Acest calendar va marca lunile anului 2022, un an deosebit de important pentru noi, deoarece este cel în care Pirelli aniversează 150 de la înființare,” declară Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli.

Rita Ora - Pirelli Calendar
Rita Ora

Compania Pirelli a fost fondată în anul 1872, iar de la lansarea Calendarului Pirelli în 1964 au fost publicate 48 de ediții ale acestuia – inclusiv On the Road – realizate de 37 de fotografi. Evenimentele din culise, imaginile de la sesiuni, o înregistrare a prezentării și poveștile și personalitățile Calendarului Pirelli 2022 pot fi găsite pe www.pirellicalendar.com, unde puteți explora istoria The Cal™ prin videoclipuri originale, interviuri, fotografii și texte.

Pentru poveștile și personalitățile Calendarului Pirelli 2022 și cei peste 50 de ani de istorie ai The Cal™, accesați www.pirellicalendar.com.

Interviu Bryan Adams

“Pe drum” (din spatele aparatului foto)…

O conversație cu Bryan Adams

Care este ideea din spatele calendarului Pirelli?

Am încercat să folosesc creativitatea pentru a transmite ideea unei călătorii prin viața unui artist. Când te uiți la o fotografie, nu vrei să surprindă sau să exprime ceva obișnuit, comun. Vrei ca imaginea să fie ceva memorabil, iar eu asta am încercat să fac.

De unde te-ai inspirat pentru tema “pe drum”?

Ca să fiu sincer, nu a fost prea greu pentru că “pe drum” am trăit în ultimii 45 de ani. Când am propus proiectul, m-am gândit că poate s-a mai făcut pentru că este un lucru atât de evident și am crezut că relația simbiotică ar fi bună, ideea muzicienilor care călătoresc și a unei companii care produce anvelope. Are sens pentru mine, iar echipei Pirelli i-a plăcut.

Ce poți spune despre modul în care fotografiile spun povestea turneelor, a spectacolelor și a experienței de a fi “pe drum”?

Ar fi foarte, foarte greu să încapsulăm tot ce se întâmplă în turneu, în câteva zile. Tema calendarului va explora diferite aspecte ale călătoriei, în diferite momente. De exemplu, muzicienii nu ajung niciodată să vadă fața unei cladiri, ei văd doar spatele clădirii, vedem ușa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri… treci de la ușa scenei la ușa mașinii, la ușa hotelului, la ușa trenului până la ușa autobuzului, așadar sunt o grămadă de uși, dar întotdeauna este vorba de călătorie.

Este prima dată când “The Cal” abordează muzica și muzicienii în acest fel și, atât ca fotograf, cât și ca muzician, sunteți în poziție unică pentru a face acest lucru. Poți vorbi despre asta?

“Într-adevăr, mă bucur că s-au reunit și că se potrivesc într-o lume pe care o înțeleg. Pentru mine, personal, a fost extraordinar să pot lucra cu alți muzicieni și să am șansa de a pătrunde în lumea lor, pentru că, știi, s-a schimbat atât de mult, iar imaginea joacă un rol foarte important în tot ceea ce se întâmplă acum în muzică. Acum, un artist poate schimba complet stilul în care își dorește să apară într-o fotografie, el singur deține controlul… deci, pentru muzicieni, este un moment interesant din punct de vedere fotografic și artistic.

Ce ai vrea să comunice fotografiile tale?

Sper că oamenilor le place fantezia și realitatea pe care am surprins-o în aceste câteva imagini. Este doar o secțiune transversală a ceea ce ar fi putut fi și, din păcate, nu există suficient spațiu… ai avea nevoie de o carte despre fiecare persoană pentru a putea spune povestea, dar este doar o clipă surprinsă din viața fiecărui artist, și este una interesantă.

Care este amintirea ta preferată de pe drum?

Ei bine, există un citat – de fapt, cred că a fost “Apocalypse Now” – în care un soldat vorbește despre cum este să fii în junglă și cum în fiecare zi în care era în junglă voia să ajungă acasă, dar, în fiecare zi în care era acasă, voia să se întoarcă. Este ceea ce se întâmplă și cu muzicienii. Dobândim această dependență, atunci când faci un lucru și ajungi să îl faci iar și iar.

Ce înseamnă pentru tine turneul?

Ei bine, turneele au fost cu adevărat viața mea și nu știu cum să-ți explic astfel încât să mă fac înțeles. E ca și cum ai avea o altă familie și mi-e dor de ei din cauza pandemiei Covid.

Ești încântat să te întorci pe drum, în turnee?

Este interesant, am avut timp să reflectez și nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla asta, că lumea se va închide și că nu mai putem călători, nici în cele mai negre vise ale mele. Sunt încântat să mă întorc, dar, în același timp, mi-a plăcut foarte mult perioada asta de restricții. M-am distrat de minune împreună cu familia, în bula noastră mică, iar bula, ca și lumea, după cum vedem, începe să se deschidă și sper să continue tot așa.

PIRELLI CALENDAR: PHOTOGRAPHERS, LOCATIONS AND PROTAGONISTS

1964 Robert Freeman in Majorca, Spain

Jane Lumb, Sonny Freeman Drane, Marisa Forsyth

1965 Brian Duffy in Monaco and on the French Riviera, South of France

Pauline Dukes, Annabella, Virginia, Pauline Stone, Jeannette Harding

1966 Peter Knapp in Al Hoceima, Morocco

Shirley Ann, Sue

1967 Not published

1966 Harri Peccinotti in Djerba, Tunisia

Ulla Randall, Elisa Ngai, Pat Booth, Jill La Tour

1969 Harri Peccinotti in Big Sur, California

1970 Francis Giacobetti on Paradise Island, Bahamas

Alexandra Bastedo, Anak, Pegga, Paula Martine

1971 Francis Giacobetti in Jamaica, Greater Antilles

Caileen Bell, Angela McDonald, Kate Howard, Christine Townson, Gail Allen

1972 Sarah Moon at Villa Les Tilleuls, Paris

Suzanne Moncurr, Mick Lindburg, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn, Barbara Trenthan

1973 Brian Duffy in London, United Kingdom

Erica Creer, Sue Paul, Nicki Howorth, Kubi, Nicky Allen, Jane Lumb, Kate Howard, Vida, Penny Steel, Kari Ann, Elizabeth, Vicky Wilks

1974 Hans Feurer in the Seychelles, Africa

Eva Nielson, Kim, Marana, Chichinou, Kathy Cochaux

1975-83 Not published

1984 Uwe Ommer in the Bahamas, Central America

Angie Layne, Suzy-Ann Watkins, Jane Wood, Julie Martin

1985 Norman Parkinson in Edinburgh, Scotland

Anna, Cecilia, Iman, Lena, Sherry

1986 Bert Stern in the Cotswolds, England

Julia Boleno, Jane Harwood, Louise King, Deborah Leng, Suzy Yeo, Beth Toussaint, Gloria, Joni Flyn, Caroline Hallett, Samantha, Juliet, Clare Macnamara

1987 Terence Donovan in Bath, United Kingdom

Ione Brown, Colette Brown, Naomi Campbell, Gillian De Turville, Waris Dirie

1988 Barry Lategan in London, United Kingdom

Hugo Bregman, Briony Brind, Victoria Dyer, Nicola Keen, Kim Lonsdale, Sharon MacGorian, Naomi Sorkin, Carol Straker

1989 Joyce Tennyson at the Polaroid Studios, New York

Lisa Whiting, Nicky Nagel, Danielle Scott, Brigitte Luzar, Gilda Meyer-Nichof, Kathryn Bishop, Susan Allcorn, Susan Waseen, Rosemarie Griego, Akura Wall, Gretchen Heichholz, Rebecca Glen

1990 Arthur Elgort in Seville, Spain

Laure Bogeart, Laurie Bernhardt, Christina Cadiz, Anna Klevhag, Florence Poretti, Debrah Saron

1991 Clive Arrowsmith in France

Alison Fitzpatrick, Lynne Koester, Monika Kassner, Paola Siero, Nancy Liu, Katherina Trug, Jackie Old Coyote, Tracy Hudson, Rachel Boss, Carole Jimenez, Saskia Van Der Waarde, Rina Lucarelli, Susie Hardie-Bick

1992 Clive Arrowsmith in Almeria, Spain

Alison Fitzpatrick, Julienne Davis, Judi Taylor

1993 John Claridge in the Seychelles, Africa

Christina Estrada, Barbara Moors, Claudie

1994 Herb Ritts on Paradise Island, Bahamas

Karen Alexander, Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss

1995 Richard Avedon in New York, United States

Nadja Auermann, Farrah Summerford, Naomi Campbell, Christy Turlington

1996 Peter Lindberg at El Mirage, California, United States

Eva Herzigova, Nastassja Kinski, Kristen Mc Menamy, Navia, Carre Otis, Tatjanna Patitz

1997 Richard Avedon in New York, United States

Honor Fraser, Ling, Cordula, Sophie Patitz, Ines Sastre, Waris Dirie, Anna Klevhag, Monica Bellucci, Gisele, Kristina, Tatiana, Irina, Jenny Shimizu, Marie Sophie, Brandy, Julia Ortiz, Nikki Uberti

1998 Bruce Weber in Miami, United States

Tanga Moreau, Stella Tenant, Milla Jovovich, Carolyn Murphy, Eva Herzigova, Patricia Arquette, Shalom Harlow, Kristy Hume, Elaine Irwin Mellencamp, Georgina Grenville, Kiara, Rachel Roberts, Daryl Hannah. Guests: Dermot Mulroney, Fred Ward, Ewan Mc Gregor, Dan O’Brien, BB King, Sonny Rollins, Bono, Paul Cadmus, Francesco Clemente, John Malkovich, Kelly Slater, Kris Kristofferson, Robert Mitchum.

1999 Herb Ritts in Los Angeles, United States

Chandra North, Sophie Dahl, Karen Elson, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Shirley Mallmann, Laetitia Casta, Audrey Marnay, Elsa Benitez, Bridget Hall, Angela Lindvall, Alek Wek

2000 Annie Leibovitz in Rhinebeck, New York, United States

Lauren Grant, June Omura, Mireille Radwan-Dana, Laetitia Casta, Alek Wek, Julie Worden, Jacqui Agyepong, Marjorie Folkman

2001 Mario Testino in Naples, Italy

Gisele Bündchen, Aurelie Claudel, Karen Elson, Rhea Durham, Marianna Weickert, Fernanda Tavares, Angela Lindvall, Ana Claudia Michael, Liisa Winkler, Noemi Lenoir, Frankie Rayder, Carmen Kass

2002 Peter Lindbergh in Los Angeles, United States

Lauren Bush, Erika Christensen, Amy Smart, Bridget Moynahan, James King, Shannyn Sossamon, Selma Blair, Kiera Chaplin, Brittany Murphy, Monet Mazur, Rachel Leigh Cook, Mena Suvari, Julia Stiles

2003 Bruce Weber in Cilento and Paestum, Italy

Jessica Miller, Lisa Steiffert, Heidi Klum, Isabeli Fontana, Mariacarla Boscono, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Sienna Miller, Alessandra Ambrosio, Rania Raslan, Bridget Hall, Sophie Dahl, Eva Riccobono, Yamila Diaz-Rahi, Filippa Hamilton, Valentina Stilla, Enrico Lo Verso, Alessandro Gassman, Tomasino Ganesh, Marcelo Boldrini, Jak Krauszer, Stephan Ferrara, Ajay Lamas

2004 Nick Knight in London, England

Adina Fohlin, Amanda Moore, Jessica Miller, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Mariacarla Boscono, Esther de Jong, Frankie Rayder, Liberty Ross, Dewi Driegen, Ai Tominaga, Pollyanna McIntosh, Alek Wek

2005 Patrick Demarchelier in Rio de Janeiro, Brazil

Adriana Lima, Julia Stegner, Michelle Buswell, Erin Wasson, Marija Vujovic, Fillipa Hamilton, Liliane Ferrarezi, Valentina, Diana Dondoe, Isabeli Fontana, Naomi Campbell

2006 Mert and Marcus in Cap d’Antibes, France

Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson, Natalia Vodianova

2007 Inez and Vinoodh in California

Sophia Loren, Penélope Cruz, Lou Doillon, Naomi Watts, Hilary Swank

2008 Patrick Demarchelier in Shanghai, China

Maggie Cheung, Agyness Deane, Lily Donaldson, Du Juan, Doutzen Kroes, Catherine McNeil, Mo Wan Dan, Sasha Pivovarova, Coco Rocha, Caroline Trentini, Gemma Ward

2009 Peter Beard at Abu Camp/Jack’s Camp, Botswana

Daria Werbowy, Emanuela De Paula, Isabeli Fontana, Lara Stone, Rianne Ten Haken, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono

2010 Terry Richardson in Bahia, Brazil

Daisy Lowe, Georgina Stojiljokovic, Rosie Huntington, Eniko Mihalik, Catherine McNeil, Ana Beatriz, Abbey Lee Kershaw, Marloes Horst, Lily Cole, Miranda Kerr, Gracie Carvalho

2011 Karl Lagerfeld in Paris, France

Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson, Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy, Iris Strubegger, Jeneil Williams, Baptiste Giabiconi, Sebastian Jondeau, Brad Kroenig, Garrett Negg, Jake Davis

2012 Mario Sorrenti in Murtoli, Corsica

Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia De Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevictiute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, Rinko Kikuchi

2013 Steve McCurry in Rio de Janeiro, Brazil

Isabeli Fontana, Adriana Lima, Sonia Braga, Marisa Monte, Elisa Sedanoui, Petra Nemcova, Hanna Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Summer Rayne Oakes

2014 Celebrations for the 50th birthday of the Calendar in Milan

1986 Calendar by Helmut Newton, in Monte Carlo and in Chianti

Antonia Dell’Atte, Susie Bick, Betty Prado

2015 Steven Meisel in New York, United States

Karen Elson, Anna Ewers, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Candice Huffine, Adriana Lima, Sasha Luss, Cameron Russel, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman

2016 Annie Leibovitz in New York, United States

Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund e Sadie Rain Hope-Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava Duvernay, Tavi Gevinson, Shrin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith, Amy Schumer

2017 Peter Lindbergh in Berlin, Los Angeles, New York, London and Le Touquet

Jessica Chastain, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi, Anastasia Ignatova

2018 Tim Walker in London, United Kingdom

Adut Akech, Adwoa Aboah, Alpha Dia, Djimon Hounsou, Duckie Thot, Jaha Dukureh, King Owusu, Lil Yachty, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, RuPaul, Sasha Lane, Sean “Diddy” Combs, Slick Woods, Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Wilson Oryema Zoe Bedeaux

2019 Albert Watson in Miami and New York

Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal III, Alexander Wang, Astrid Eika

2020 Paolo Roversi in Paris and Verona

Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalìa,Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart, and Emma Watson

2021 Not published

2022 Bryan Adams in Los Angeles and Capri

Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent, Kali Uchis and Bryan Adams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *