free download 78 travel guides written by experts

Pirelli isi recompenseaza cei mai buni furnizori din 2014

Criteriile: Inovaţie, sustenabilitate, calitate şi servicii

Cheltuielile Pirelli Group cu bunurile şi serviciile au totalizat circa patru miliarde Euro în anul 2014

Italia, Germania, Anglia, Indonezia, China şi Japonia. De la est la vest, un grup de companii dedicate inovaţiei, sustenabilităţii şi serviciilor. Acestea sunt ţările de provenienţă ale celor nouă câştigători ai premiilor Pirelli’s 2015 Supplier Awards: modul tradiţional al firmei italiene de a-şi arăta recunoştinţa pentru calitatea celor mai buni furnizori ai ei.

Cel de-al patrulea an al ceremoniei Supplier Awards, care a avut loc la sediul istoric Pirelli din Milano, a fost dedicat inovaţiei. Inovaţia a reprezentat unul din criteriile cheie care a condus departamentul de achiziţii Pirelli să acorde premii firmelor Hogg Robinson Group, Promoidea Spa, Fincons Spa, Kirana Megatara, HF MIXING GROUP, Hamburg Sued, JSR Corporation, Cordenka Gmbh, şi Shandong Yanggu Huatai Chemical.

Firmele menţionate provin din domenii foarte diferite, care acoperă un spectru larg de activităţi, de la agenţii de călătorie şi organizare evenimente la IT sau consultanţă logistică, precum şi la producători de cauciuc natural şi sintetic.

Însă inovaţia nu a constituit singurul criteriu de bază pentru evaluarea furnizorilor. Alţi factori importanţi, cum ar fi sustenabilitatea, calitatea şi nivelul serviciilor au jucat un rol major în procesul de jurizare. Pirelli acordă o atenţie specială colaborării cu furnizorii săi, care sunt consideraţi a fi parteneri de afaceri vitali, situaţi în miezul strategiei corporatiste a companiei, axate din ce în ce mai mult pe sectorul premium.

Luigi Staccoli, Chief Purchasing Officer la Pirelli, a comentat: "Mixul de naţionalităţi al furnizorilor noştri evidenţiază caracterul de afacere globală al companiei noastre. Cei care au primit premiile acordate de noi provin din întreaga lume, dar sunt uniţi în capacitatea lor de a oferi calitate şi inovaţie prin intermediul produselor şi serviciilor în cadrul unei pieţe internaţionale extrem de concurenţiale. Pe lângă furnizori de materii prime, noi am recompensat şi companii specializate în logistică şi software. Acest fapt demonstrează convingător modul în care toate aceste abilităţi diverse, integrate cu propriile noastre capabilităţi in-house, contribuie la succesul de ansamblu Pirelli, graţie unor contribuţii inovatoare de know-how şi experienţă. Pentru ceremonia din acest an, am acordat şi un premiu special pentru sustenabilitate furnizorului nostru Kirana Megatara, care a demonstrat cum se poate gestiona în mod responsabil un întreg lanţ de valoare. În cadrul unui eveniment care de-acum a devenit o tradiţie, ne ducem toţi furnizorii premiaţi pe pista de testare Vizzola, pentru a le oferi ocazia de a vedea în acţiune acele cauciucuri care au fost create cu ajutorul profesionalismului lor."

Divizia de achiziţii Pirelli este constituită din 177 de specialişti situaţi în întreaga lume, dintre care 40 lucrează la sediul central din Milano. În fiecare an, acest departament vital alege şi gestionează un număr de 12.000 de furnizori, bazându-şi selecţia pe factori printre care se numără siguranţa, capacitatea de inovare, calitatea materialelor, sustenabilitatea, precum şi asumarea de riscuri şi eficienţa lanţurilor de aprovizionare. Prin intermediul acestui proces riguros sunt examinate nu doar companiile respective, ci şi furnizorii acestora.

SUPPLIER AWARD 2015

HRG (Hogg Robinson Group)

Călătorii şi organizare evenimente

Italia

Promoidea Spa

Motorsport

San Marino

Fincons Spa

Tehnologia informaţiei şi comunicaţii

Italia

Kirana Megatara

Cauciuc natural

Indonezia

HF MIXING GROUP

Echipamente

Germania

Hamburg Sued

Logistică

Germania

JSR Corporation

Materii prime

Japonia

Cordenka Gmbh

Materii prime

Germania

Shandong Yanggu Huatai Chemical

Materii prime

China

Milano / Bucuresti, 17.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *