free download 78 travel guides written by experts

Piratii din Pompei

Caroline Lawrence
Editura Corint Junior
Review by Rudi

Iata ca si al treilea volum din seria Misterele Romane – Piratii din Pompei de Caroline Lawrence – este pe tarabe si poate fi achizitionat de iubitorii de carte.

Destinul dramatic al celor patru copii continua. Actiunea se petrece la sfarsit de august 79, intr-o perioada grea pentru Roma, cand locuitorii ei se straduiau sa isi revina dupa eruptia Vezuviului. Dar, ca intotdeauna in istorie, exista oameni care profita de asemenea nenorociri. In volumul de fata, din tabara de refugiati improvizata la sud de Stabiae incep sa dispara copii.

Cei patru prieteni – Flavia Gemina, fiica a unui capitan de cursa lunga, Ionatan, un baiat evreu vecin cu ea, Nubia, sclava africana, si Lupus, micul cersetor mut –, banuiesc pe un barbat numit Patronul de aceste fapte.

Primary Times a spus despre carte „It’s time for Flavia and her friends to turn detectives again in this third tale of the exciting Roman Mystery series.“ („Este timpul ca Flavia si prietenii ei sa devina din nou detectivi in aceasta a treia povestire a captivantei serii Misterele Romei.“).

Ceea ce se si intampla.

Romanul pentru copii si tineret Piratii din Pompei ii insoteste pe copii in misiunea periculoasa de demascare a Patronului, misiune in care au de infruntat pirati, negustori de sclavi si… moartea. Ba chiar, la fel ca tinerii din ziua de azi, ei se confrunta cu probleme legate de prejudecati si violenta.

Forta prieteniei lor le da puterea sa infrunte tot felul de pericole.

Mary S. Moffat considera ca aceasta a treia carte din serie este „o lectura captivanta… cea mai buna a seriei pana in acel moment“.

Asa este.

Copii! Bucurati-va ca aveti ocazia sa cititi carti bune, necenzurate, carti ce umplu sufletele si infierbanta imaginatia.

Porniti alaturi de micii eroi din poveste in aventuri minunate, asa cum am facut-o si eu citind Piratii din Pompei, desi am depasit de mult varsta copilariei.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *