metalshow

Pint.ro: Cum risca bucurestenii siguranta locuintei

Doar o treime din locuințele distruse zilnic în București sunt asigurate

Asigurarea locuinței este obligatorie în România pentru dezastrele naturale, cum ar fi cutremurele, alunecările de teren și inundațiile naturale. Spre exemplu, în București 15 locuințe ard zilnic, însă doar cinci dintre acestea sunt asigurate. Există mult mai multe riscuri la care poate fi supusă locuința și locuitorii trebuie să știe care care sunt cele mai mai frecvente trei riscuri incluse în polița obligatorie.

Pint.ro (fost rca-ierftin.ro) explicã asigurarea de locuințã și care sunt avantajele acesteia. Conform statisticilor, din 1.617 locuințe din Capitalã au fost afectate de incendii anul trecut, iar 2.300 au fost jefuite de hoți. Lucrurile stau cu atât mai rãu, cu cât doar 600 dintre acestea sunt asigurate.

Asigurarea facultativă a locuinței acoperă 12 riscuri în plus față de polița PAD (incendiu, trăznet, explozie, căderi corpuri, fenomene atmosferice, izbire vehicule, greutatea stratului de zăpadă, avalanșă, furt, vandalism, inundațiile a cărora cauză sunt avariile la instalațiile blocurilor, răspundere civilă), iar prețurile încep de la 10 euro pentru suma asigurată de 20.000 de euro. Totuși, majoritatea românilor aleg să nu își asigure locuința în ciuda prețului mic, iar în caz de daună sunt complet nepregătiți. Pagubele produse în urma unui incendiu se pot ridica la sume foarte mari.

Cât de utilă este, de fapt, asigurarea obligatorie a locuinței?

Să luăm, de exemplu, un apartament dintr-un bloc din București. Șansele să se spargă o conductă și să se inunde apartamentul sau să se producă un incendiu de la electronicasnicele uitate în priză sunt mult mai mari decât să fie afectat de inundații naturale sau alunecări de teren. Același lucru este valabil și pentru orașele din provincie. Polița PAD a fost gândită ca o soluție pentru zonele cu risc crescut de inundații sau alunecări de teren, pentru celelalte zone ale țării nu acoperă riscurile cele mai frecvențe.

Bucuresti, 18.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *