free download 78 travel guides written by experts

Pilates pentru o viata sexuala intensa! Iata care sunt exercitiile magice

Nu de putine ori s-a spus ca sportul imbunatateste viata sexuala. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Texas a demonstrat ca sportul influenteaza mult calitatea vietii sexuale. 35 de femei cu varste intre 18 si 35 de ani, dupa 20 de minute de sport, au reactionat cu 169% mai bine la stimulii sexuali, comparativ cu datile in care acestea nu facusera miscare.

Sportul recomandat pentru o viata sexuala mai buna este pilatesul. Secretul consta in antrenarea zonei centrale, adica centrul de putere al corpului, definitoriu pentru pilates.

“Muschii implicati in asigurarea stabilitatii zonei centrale sunt: transversul abdominal, musculatura perineala (muschii planseului pelvian), multifizii si diafragmul.

Cele patru elemente muscular, cand lucreaza in acelasi timp, stabilizeaza si tonifiaza centrul corpului.

Activarea celor patru stalpi este vitala pentru perineu, muschii din aceasta zona sunt tonifiati, ceea ce inseamna o viata mai lunga pentru organele sexuale si un orgasm mai intens.”, spune Marga Balan, fondatoarea Scolii de Pilates si lector al Federatiei Romane “Sportul pentru toti”.

Exercitiile pilates si felul in care inveti sa respiri in timpul practicii au un impact pozitiv asupra vietii sexuale.

Modul in care respiratia diafragmatica fluida infulenteaza presiunea intraabdominala si, indirect, activitatea perineului, care isi recapata tonusul, aduce mai multa placere cuplului in timpul actului sexual, ducand la un orgasm mai intens.

Aceste tipuri de exercitii cer o coordonare a respiratiei cu miscarile, lucru care este foarte util cand vine vorba de sex. Respiratia regulata favorizeaza o mai buna oxigenare a sangelui si, implicit, a organelor sexuale.

Marga Balan sustine in perioada 27-29 noiembrie Cursul de Specializare Pilates, un curs fresh, actualizat conform celor mai noi descoperiri stiintifice: Evolutie, Fluenta , Excelenta! Pentru detalii despre curs, dar si despre activitatea Margai, puteti consulta pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/scoaladepilates.

Bucuresti, 30.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *