Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Piatra Neamt – locul 1 in topul preferintelor pentru cel mai “verde” oras din Romania

Distinctia a fost acordata in urma unui sondaj desfasurat pe site-ul campaniei Umbrela Verde.

Site-ul campaniei de responsabilizare fata de mediu, Umbrela Verde, a demarat o campanie atipica pentru desemnarea celui mai verde oras din Romania. Astfel, in perioada 3-19 februarie 2009, peste 2400 de persoane au raspuns afirmativ demersului companiei Tuborg – initiatoarea campaniei Umbrela Verde – de a desemna cele mai verzi orase din tara noastra.

Alina Bratu – PR Manager Tuborg RomaniaAlina Bratu, PR Manager Tuborg Romania si coordonator al proiectului Umbrela Verde a declarat: "La aproape 2 ani de la lansarea campaniei Umbrela Verde, ne-am dorit foarte mult sa subliniem si aspectele pozitive legate de situatia mediului din tara noastra. Inca din prima faza a procesului de selectie a celor mai verzi orase din Romania, am fost placut surprinsi de reactiile extraordinare ale participantilor la acest sondaj, care a strans peste 2400 de voturi. Le multumim tuturor celor interesati de proiectele noastre si vom reveni in curand cu noutati referitoare la alte actiuni."

In prima faza a procesului de votare, vizitatorii site-ului www.umbrelaverde.ro au fost rugati sa enumere orasele pe care le considera a fi cele mai verzi din Romania. In urma comentariilor, a fost alcatuita o lista cu top 10 orase verzi din Romania, selectia fiind urmata de o alta etapa de votare. Peste 2400 de voturi au fost stranse in decursului unei saptamani de votare, iar orasul castigator al titlului “Cel mai verde oras” este Piatra Neamt. Pe locurile urmatoare se gasesc, in ordine, orasele Sibiu, Timisoara, Cluj Napoca si Brasov.

Gheorghe StefanGheorghe Stefan, Primarul Municipiului Piatra Neamt, a fost anuntat de castigarea premiului si ne-a mentionat: "Inca de la preluarea primului mandat preocuparea mea pricipala a fost aceea de a transforma Piatra Neamtul intr-un oras turistic, un oras care sa se ridice la standardele europene. Dar proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice nu ar fi avut efectul dorit daca nu ar fi fost completate de o regandire a amenajarii urbane, de imbunatatirea esteticii orasului. Vreau ca acest oras sa devina o comunitate prospera si durabila, un oras frumos si nepoluat, in care sa fie placut sa locuiesti, sa muncesti si sa-ti petreci timpul liber."

Site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro este in continuare la dispozitia celor care vor sa devina membri ai clubului Umbrela Verde si sa sustina actiunile viitoare.

Mai multe detalii si lista completa a actiunilor Umbrela Verde sunt disponibile la: www.umbrelaverde.ro/despre-campanie.html

Bucuresti, 20.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *