free download 78 travel guides written by experts

Piața jocurilor de noroc online: între profit, oportunitate și viciu

Jocurile de noroc au făcut parte din civilizația umană încă din timpurile dinaintea documentării istoriei. Urme care indică utilizarea cărților de joc și zarurilor au fost descoperite de arheologi în mai multe rânduri, iar cronicile străvechi vorbesc de pariuri, jocuri de noroc și loterii jucate de către membrii unor civilizații străvechi. Pariurile au fost omniprezente în trecut, iar în decursul mileniilor, noi moduri de a paria au fost descoperite și dezvoltate, culminând în industria sofisticată a pariurilor din zilele noastre. Acestea s-au transformat dintr-o simplă plăcere într-o afacere de miliarde de dolari anual, ajungând la un public nemaivăzut prin apariția variantei online.

Jocurile de noroc sunt, de asemenea, un subiect controversat. În funcție de cine întrebi, ele sunt considerate vicii, surse de distracție sau de profit.

carti joc pixabay

imagine via Pixabay

Jocuri cazuale online

Milioane de persoane din toată lumea joacă jocuri de noroc, ocazional sau pe bani reali, prin internet, folosindu-și calculatoarele sau telefoanele inteligente pentru a accesa aceste servicii. Piața cazinourilor online pe bani reali este răspândită peste tot în lume, în special în țările europene, dar și în America de Nord și Australia. Operatorii precum https://www.allslotscasino.com/ oferă utilizatorilor un mod accesibil și simplu de a juca jocurile lor preferate. Ei pot folosi, în principiu, orice tip de calculator pentru a accesa pagina web All Slots, de exemplu, pentru a juca orice joc gratis sau pe bani reali, sau telefonul inteligent pentru a accesa o colecție mai restrânsă de titluri prin All Slots Mobile.

Pariurile sportive, jocurile de noroc și celelalte forme de pariuri pe bani reali reprezintă o piață globală cu venituri care se estimează a ajunge la peste $66 miliarde până în anul 2020, prin extinderea pieței reglementate în teritorii noi precum Africa sau America de Sud.

Jocuri de noroc onlin în România

Datorită politicii de taxare retroactivă, mulți operatori internaționali, precum Bet365 și William Hill, au renunțat la operațiunile lor din România. Locul lăsat liber de aceștia a fost ocupat de alți operatori, deseori mai mici, majoritatea offshore-uri cu sediul în Malta. Unii dintre ei își desfășoară activitatea atât în mediul online cât și în lumea reală, oferind pariuri și automate de jocuri în prin agenții în diferite locații, alții își desfășoară activitatea numai în mediul online.

Acești operatori contribuie la bugetul statului prin plata unor taxe de licențiere și impozite pe venuturi și profituri. Și e vorba de o sumă serioasă – conform ultimelor informații publicate de Rombet, piața jocurilor de noroc din România a depășit 1 miliard de euro pe an, generat de operatorii din retail și online. Numărul celor implicați în jocuri de noroc în România, în special în lumea jocurilor de tip păcănele sau slots, este de aproximativ 3% din populație, în creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *