Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pianul calator la Bucuresti

După ce a străbătut deja ţara în 8 recitaluri şi 2 concerte cu orchestra, pianistul Horia Mihail va ajunge cu turneul său naţional Pianul călător la Bucureşti, la Sala Radio: pe 12 iunie, ora 19.00 în recital solo şi pe 15 iunie, ora 19.00 în concert cu Orchestra Naţională Radio dirijată de Jin Wang, când va interpreta Rapsodia pentru pian şi orchestră de Rachmaninov. De altfel şi programul recitalului este gândit pe tema transcripţiior, a variaţiunilor pe o temă dată, a parafrazelor, conţinând lucrări de Bach-Busoni, Schubert-Liszt, Rachmaninov-Kreisler şi nu numai. Biletele pentru concertele de la Bucureşti s-au pus în vânzare la casa de bilete a Sălii Radio şi în reţeaua www.eventim.ro. Detalii despre program pe www.pianulcalator.ro.

Pianul călător, al doilea turneu extraordinar al pianistului Horia Mihail, programat între 21 mai şi 30 iunie 2012, a început printr-o primă călătorie în Transilvania la Mediaş – oraşul în care anul trecut Societatea Română de Radiodifuziune a adus un pian de concert performant –, Dumbrăveni şi Sighişoara, după care au fost programate recitaluri la Braşov, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca şi Piteşti şi concerte cu orchestra la Tg. Mureş şi Braşov.

”Oricât de multe concerte aş avea de susţinut în acest turneu, din fericire nu intervine rutina, pentru că fiecare seară este specială în felul ei. Publicul asistă la un spectacol viu, iar eu încerc să le prezint de fiecare dată o poveste interesantă şi incitantă. Imi doresc ca publicul din următoarele oraşe pe care le voi vizita să fie cel puţin la fel de entuziast şi entuziasmant precum cel al primelor concerte” a declarat Horia Mihail.

Turneul Pianul Călător va continua cu recitaluri şi concerte în alte oraşe din România (cărora li se va adăuga un post scriptum la Chişinău, pe 11 iulie, la festivalul internaţional „Nopţi pianistice”). După 15 iunie, pianistul Horia Mihail va străbate ţara de la nord la sud şi de la est la vest, ajungând de la Iaşi la Caracal şi de la Mamaia la Sânnicolau Mare. Al doilea pian călător pus la dispoziţie de Radio România îl va însoţi în călătoria către aceste oraşe şi anume către acelea în care nu există piane de concert performante, care să permită susţinerea unor astfel de evenimente.

În data de 30 iunie, în oraşul în care s-a născut celebrul compozitor Bela Bartok, cel de-al doilea pian călător, un Bluthner de concert pus la dispoziţie de Societatea Română de Radiodifuziune pentru acest proiect gândit pe o durată de trei ani, iniţiat şi organizat de Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo – va fi pus la dispoziţia comunităţii locale din Sânnicolau Mare.

Prima ediţie a acestui turneu a avut loc în aprilie 2011 în 12 oraşe din ţară şi a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt, fiind realizat după exemplul turneului susţinut de celebrul pianist şi compozitor romantic între anii 1846 şi 1847 în Ţările Române.

Al doilea turneu Pianul călător îi oferă lui Horia Mihail bucuria de a repeta această experienţă, la o nouă anvergură, cu un program dens şi incitant, cu recitaluri şi concerte cu orchestra. Traseul lui va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Itinerar Pianul Călător 2012

Mediaş 21 mai Sala Traube
Dumbrăveni 22 mai Catedrala Armenească
Sighişoara 23 mai Casa de cultură
Mamaia 17 iunie Radio Vacanţa
Buzău 18 iunie Teatrul George Ciprian
Focşani 19 iunie Teatrul Dramatic
Roman 20 iunie Casa de cultură
Caracal 26 iunie Teatrul Dramatic
Sânnicolau Mare 30 iunie Casa de cultură

Itinerar Recitaluri 2012

Braşov 27 mai Sala Centrului Cultural Reduta
Oradea 2 iunie Sala Filarmonicii
Baia Mare 3 iunie Sala de concerte Rotary a Liceului de Artă Baia Mare
Cluj-Napoca 5 iunie Opera Maghiară
Piteşti 8 iunie Casa de cultură a sindicatelor
Bucureşti 12 iunie Sala Radio
Iaşi 24 iunie Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

Itinerar Concerte cu orchestra 2012

Târgu Mureş 31 mai Palatul Culturii
Orchestra Filarmonicii Târgu Mureş, dirijor Alexandros Myrat
Braşov 7 iunie Cercul Militar
Orchestra Filarmonicii Braşov, dirijor Bogdan Chiroşcă
Bucureşti 15 iunie Sala Radio
Orchestra Naţională Radio, dirjor JinWang
Bacău 22 iunie Ateneu
Orchestra Filarmonicii Bacău, dirijor Ovidiu Bălan
Timişoara 28 iunie Sala Capitol
Orchestra Filarmonicii ”Banatul” Timişoara, dirijor Gheorghe Costin
Chişinău 11 iulie Sala cu orgă
Orchestra de cameră a Moldovei, dirijor Valentin Doni

Organizatori: Radio România Cultural şi Accendo

Eveniment susţinut de : Radio România.
Partener oficial: Volkswagen
Sponsori: Revalid, JTI, BCR
Coproducător: Radio România Regional şi TVR 3
Parteneri: Societatea de muzică veche, Athenee Palace Hilton, Nissa, AdeGas Oil, Hotel Pantex, Chez Marie
Parteneri media : Money Channel, Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Sapte Seri, Observator Cultural, BeWhere, Cultura, artactmagazine, agentia de carte.ro, liternet, crazydeal, Romania libera, Accente, Style Report, Cocor, Cocor Media Channel, AdEvolution

Parteneri culturali: Direcţia Formaţii Muzicale Radio România, Fundaţia Stefan Ludwig Roth din Mediaş, Catedrala Armenească din Dumbrăveni, Casa de cultură din Sighişoara, Filarmonica de stat din Braşov, Filarmonica de stat din Tg. Mureş, Filarmonica de stat din Oradea, Liceul de muzică din Baia Mare, Opera Maghiară din Cluj, Filarmonica de stat din Piteşti, Radio Constanţa, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Teatrul dramatic din Focşani, Casa de cultură din Roman, Filarmonica de stat din Bacău, Biblioteca centrală universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi. Centrul Cultural „Radu Şerban” – Caracal, Teatrul „Ştefan Iordache” Caracal, Filarmonica de stat din Timişoara, Casa de cultură din Sânnicolau Mare, Asociaţia culturală Pro Bartok din Sânnicolau Mare, Primăria din Sânnicolau Mare

Bucuresti, 12.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *