free download 78 travel guides written by experts

PhotoReading sau cum sa citesti 4 carti pe zi

În weekendul 2-3 aprilie va fi organizat la Bucureşti un Curs de Citire Fotografică (PhotoReading) – www.myphotoreading.ro – susţinut de Connie Larkin, unul din cei doi instructori români certificaţi de Learning Strategies. Cursul se desfăşoară între orele 09:00 şi 17:00, timp în care participanţii învaţă tehnica de PhotoReading şi citesc 4 carţi şi mai multe articole.

„Într-o perioadă în care totul se face în viteză, a putea citi rapid materiale diverse, deseori obligatorii pentru locul de muncă sau facultate, devine un lucru dorit de multe persoane, un atu pe care îl poate avea oricine acum. Interesul pentru PhotoReading este din ce în ce mai mare, fapt dovedit de numeroasele persoane care se interesează de acest curs. Rezultatele sunt de asemenea vizibile imediat” a declarat Connie Larkin, PhotoReading Instructor şi Life Coach.

A citi 25.000 de cuvinte pe minut înseamnă a “fotografia mental” o carte de 300 de pagini în mai puţin de trei minute. 

Sintagma în sine poate reprezenta pentru mulţi ceva ce aparţine de domeniul fantasticului şi ca atare imposibil de pus în practică în viaţa reală. Contrariul acestei păreri preconcepute, în viziunea lui Connie Larkin, PhotoReading Instructor şi Life Coach, este dat de rezultatele benefice pe care le-au avut cei care au participat la cursul de Photoreading.

“Cursul de PhotoReading este un curs transformaţional în care vechea paradigmă a cititului este înlocuită cu o nouă abordare a materialului scris. Prin această abordare se descarcă materialul scris în creierul nostru în fenomenalul ritm de o pagină pe secundă”, afirmă Connie într-o scurtă prezentare. 

Deşi pare o idee radicală, conceptul există încă din anii 1800, iar dovezi despre această abordare diferită a paradigmei de a citi există în diverse domenii, de la traininguri militare la arte marţiale sau traditii religioase.

În 1986 Paul Sheele a redescoperit această tehnică şi a structurat-o într-o formă accesibilă pentru cei care îşi doresc sau au nevoie să acumuleze o cantitate mare de informaţii într-un timp din ce în ce mai scurt.

Avantajele urmării unui astfel de curs sunt destul de evidente: productivitate crescută datorită capacitaţii îmbunătăţite de asimilare a informaţiilor, eliminarea stresului cauzat de citit, îmbunătăţirea memoriei, formarea unui mod de gândire mai direct.
Dintre toate acestea, cel mai apreciat avantaj este acela de time- saving. 

Pentru mine, cursul de PhotoReading a fost o experientă deoasebită. Mi se pare că acum am la îndemână o întreagă lume de carţi şi nu mai trebuie să îmi fac clasicele griji pentru lipsa de timp. Mi s-au parut utile si tehnicile de citire rapidă pe care le-am învăţat şi pe care le folosesc deja cu succes la job. Este o experienţă pe care aş recomanda-o oricui pentru că intr-adevăr face o diferenţă, declară Sânziana Fănica, Senior Account Executive la McCann Erickson Bucharest.

De aceeaşi părere au fost şi alţi participanţi ai cursului, manageri ai companiilor din România, care au declarat într-o etapa de follow-up că în prezent reuşesc să parcurgă o cantitate semnificativă de documente mult mai repede ca înainte, scopul urmarii cursului fiind îndeplinit.

PhotoReading – un instrument eficient  pentru elevi şi studenţi

Tudor Ioan Sandor, elev în clasa a 11a spune:
Pentru mine, cursul de fotocitire a revoluţionat modul de a percepe totul din jurul meu. Nu doar la nivelul cititului, ci pur şi simplu am început să VĂD câte lucruri incredibile se întâmplă în jurul meu în fiecare zi. La doar o săptămână de când am terminat cursul am citit deja 6 carti, toate destul de groase, le-am înţeles mai bine şi am rezonat cu ele mult mai mult decât dacă le-aş fi citit în modul tradiţional.
Unul din rezultatele cele mai vizibile şi concrete a fost nota mea din teza la limba latină, materie pe care nu o suportam de ani de zile şi la care abia dacă aveam note de trecere şi acelea obţinute prin copiat. Fotocitind manualul de latină timp de jumătate de oră în seara dinaintea tezei, am reusit a doua zi să iau nota 8 la teză, fără să copiez.
A început să-mi placă să scriu, şi chiar să îmi fac temele, ceea ce pentru mine este destul de impresionant, pentru că eu nu mă văd ca un elev de tip A, dar am ajuns să am rezultate la scoală la acest nivel, cu un efort minimal.

Mai multe informaţii despre curs sau despre modalităţile de înscriere puteţi afla de pe www.myphotoreading.ro

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *