Shadow

Philips România, împreună cu Asociația Viitor Plus, continuă în 2023 campania de împădurire a României

  • Philips Romania, alături de Viitor Plus, continuă programul de plantare și monitorizare a pădurilor, Adoptă un copac.
  • Pentru fiecare comandă din categoria de produse de îngrijire personală și îngrijirea mamei și a copilului, plasată pe philips.ro cu o valoare a coșului de cumpărături de minim 250 RON, Philips cu ajutorul Asociației Viitor Plus va planta un copac într-o zonă aflată în curs de deșertificare din Sudul României.
  • În 2022, prin intermediul campaniei au fost plantați în total 8,156 de copaci, din speciile: salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș, pe o suprafață totală de x hectare.
  • Puieții vor fi plantați în zona de sud a României, una din regiunile cele mai grav afectate de fenomenele meteo extreme, cauzate de schimbările climatice.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurii, 21 martie, Philips România, alături de Asociația Viitor Plus, au anunțat re-startul campaniei „Plantăm împreună”. Pentru fiecare comandă din categoria de produse de îngrijire personală și îngrijirea mamei și a copilului, plasată pe philips.ro cu o valoare a coșului de cumpărături de minim 250 RON, Philips cu ajutorul Asociației Viitor Plus va planta un copac în comuna Dobrotești, din județul Dolj, pe un teren degradat, aflat în curs de deșertificare.

Philips România plantare Asociația Viitor Plus

Anul 2022 a marcat începutul acțiunii Philips de împădurire în România prin campania „Plantăm împreună”, prin care au fost plantați în total 8,156 de copaci, din speciile salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș. Plantarea a fost realizată în luna noiembrie, pe o suprafață totală de 1.6 hectare, cu ajutor din partea voluntarilor, reprezentanților Viitor Plus și angajaților Philips România.

„Sustenabilitatea face parte din ADN-ul Philips, iar în momentul în care am pornit pe drumul transformării, obiectivul nostru a fost să ne asigurăm că vom folosi puterea inovației pentru a face o diferență în bine pentru oameni. Ne plac obiectivele mari, ambițioase, ne dorim să îmbunătățim sănătatea și bunăstarea a două miliarde de persoane pe an până în 2025 prin produsele și serviciile noastre și prin numeroasele obiectivele sociale și de mediu pe care ni le impunem. Astfel, în 2023 continuăm programul de mediu „Plantăm Împreună”, prin care contribuim la împădurirea zonei de sud-est a României, cu ajutorul consumatorilor, partenerilor și angajaților noștri”, a declarat Daciana Tulpan, Lider al Diviziei dedicate Îngrijirii Personale, Philips.

„Suntem încântați să continuăm parteneriatul început alături de Philips și să lucrăm pentru o misiune comună: împădurirea României. Ne bucurăm de fiecare dată când avem alături de noi parteneri de durată, care ne aleg an de an, pentru că doar împreună putem contribui la un mediu mai sănătos.”, Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus.

Plantarea va continua în comuna Dobrotești, din județul Dolj, zonă aflată în curs de deșertificare. Pădurea nou creată va sprijini reglarea climatului local, va diminua poluarea și va crește reziliența în fața evenimentelor meteo extreme. Conform specialiștilor în pedologie1, anual, peste 1.000 de hectare de teren fertil din sudul României se transformă în nisip din cauza impactului antropic negativ asupra mediului și climei. Împădurirea terenului reprezintă o măsură naturală și de durată pentru combaterea deșertificării și eroziunii întrucât arborii au capacitatea de a inversa degradarea solului, și astfel, de a transforma solul nisipos și lipsit de fertilitate într-un sol sănătos și biodivers. Plantarea va avea loc în toamna 2023, în perioada de repaus vegetativ. În anii următori plantării se vor realiza lucrări de îngrijire pentru o perioadă de 3-7 ani, până când pădurea va atinge stadiul de masiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *