free download 78 travel guides written by experts

Philips a vandut 4 milioane de televizoare dotate cu tehnologia Ambilight

* Tehnologia Philips Ambilight este utilizata in prezent de 4 milioane de consumatori din intreaga lume
    * Ambilight reduce oboseala ochilor, elimina durerile de cap rezultate in urma privitului la televizor, crescand nivelul de relaxare din timpul vizionarii
    * In prezent, cea mai avansata tehnologie Ambilight este Ambilight Spectra 3

Bucuresti, Romania – Pana la ora actuala, patru milioane de consumatori din intreaga lume au ales sa cumpere televizoare Philips cu tehnologia Ambilight.
Acum, acestia se delecteaza in timpul vizionarii fara a-si obosi ochii si fara a avea dureri de cap. Incepand cu anul 2004, tehnologia Ambilight, patentata de Philips, a fost utilizata exlusiv la televizorele gamei de varf. De atunci, mai multe schimbari inovatoare au avut loc si, astfel, astazi Philips ofera trei tipuri de tehnologii Amblight.

Pentru a vedea lumina, ochiul uman are 120 de milioane de bastonase care fie preiau lumina individual, fie se conecteaza in grupuri de 16 in conditii de intuneric.
Prin acest mecanism, putem vedea lumina la intensitati diferite: de la intuneric total la o suprafata inzapezita stralucitoare, in ciuda reflexiei soarelui. Ca urmare a adaptarii repetate la diferite grade de luminozitate, ochii obosesc. Tocmai acest lucru este prevenit de tehnologia Ambilight care, multumita haoului de lumina care inconjoara ecranul, permite ochilor sa se adapteze mai usor. Mai mult decat atat, haloul isi schimba culoarea in functie de culoarea dominanta de pe ecran. Cu cat imaginea este mai luminoasa cu atat mai putine detalii pot fi percepute de catre ochi. Insa, un televizor Philips cu un procesor de 100 Hz si tehnologie Ambilight ofera aceeasi experienta de vizionare ca un televizor cu un processor de 200 Hz.

Multumita tehnologiei Ambilight, ochii telespectatorilor nu vor obosi, nici atunci cand luminozitatea se modifica brusc si scenele se intuneca.
Culorile inchise, in special negrul, sunt percepute mai profund si cu un contrast mai mare, astfel incat calitatea imaginii, chiar si pe un ecran LCD mai putin costisitor, se ridica la acelasi nivel cu cel intalnit la ecranele cu plasma. De fapt, calitatea imaginii in cazul televizoarelor Philips cu ecran LCD din seria 9000 este semnificativ mai buna decat a oricarui televizor cu ecran cu plasma. Din perspectiva privitorului, toate televizoarele LCD cu tehnologie Ambilight ofera toate avantajele unui ecran cu plasma.

Din 2004, cand Philips a patentat tehnologia Ambilight, aceasta a evoluat substantial, cea mai recenta fiind Ambilight Spectra 3 – disponibila la modelele seriei 9000, inclusiv la modelul Philips Cinema 21:9. Ambilight Spectra 3 utilizeaza aproximativ 21 de LED-uri, dispuse de jur imprejurul ramei televizorului. Aceste LED-uri sunt egal distantate pe ambele laturi si in partea superioara. Culoarea predominanta pe ecran este reflectata in culoarea haloului care inconjoara televizorul.

Urmarind filme de actiune sau evenimentele sportive – programe cu actiune dinamica – privitorul simte ca imaginea s-a extins dincolo de ecranul televizorului si se continua pe peretele din spate. Senzatia este si mai mult accentuata in cazul modelului Philips Aurea. Rama Active Frame, disponibila numai pentru acest model, integreaza perfect tehnologia Ambilight. Culorile sunt extinse si proiectate in rama transparenta din jurul televizorului, iar efectul acapareaza profund privitorul in experienta de vizionare, atragandu-l in mijlocul actiunii.

Mai multe detalii despre Ambilight puteti gasi si la adresa:
//www.cinema.philips.com/

Bucuresti, 11.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *