free download 78 travel guides written by experts

Pharmec Healthcare Software: informatizarea sanatatii nu trebuie sa afecteze pacientii, medicii

si farmacistii

Apropiata lansare a noilor proiecte vizând informatizarea sistemului de sănătate anunţate de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate promite să îmbunătăţească în mod semnificativ modul în care sunt gestionate serviciile de sănătate din România. Introducerea reţetei electronice, a cardului de asigurat şi a dosarului electronic al pacientului sunt proiecte ambiţioase ce pot aduce o contribuţie importantă la modernizarea sistemului de sănătate din ţara noastră.

Compania Pharmec Healthcare Software, lider pe piaţa serviciilor informatice pentru profesioniştii din domeniul îngrijirii sănătăţii, a demarat din timp procesul de pregătire a aplicaţiilor pe care le dezvoltă, în vederea integrării cu succes a acestora cu noile instrumente informatice.

Bazându-se pe experienţa de peste 14 ani în slujba farmaciştilor şi medicilor din Romania, Pharmec Healthcare Software îşi asigură clienţii că, la data lansării noilor proiecte, toate aplicaţiile purtând brandul Pharmec vor fi pregătite pentru a răspunde cu promptitudine modificărilor anunţate de autorităţi. În acelaşi timp, consideră că este vital ca aceste proiecte informatice de importanţă strategică pentru sistemul de sănătate din România să fie gestionate corespunzător de către instituţiile abilitate, prin alocarea tuturor resurselor necesare implementării lor cu succes la nivel naţional. În contextul în care proiectele sunt de dimensiuni mari, au o structură complexă şi sunt dezvoltate sub presiunea unor termene de finalizare strânse, este posibilă apariţia unor disfuncţionalităţi, mai ales în faza iniţială, ce ar putea afecta medicii şi farmaciştii. Este foarte important ca atât profesioniştii din domeniul îngrijirii sănătăţii, cât şi beneficiarii principali ai sistemului – pacienţii – sa aibă cât mai puţin de suferit de pe urma modificării cadrului informatic în care funcţionează sistemul de sănătate.

“PHARMEC mizează pe transparenţa autorităţilor publice în privinţa implementării marilor proiecte informatice în domeniul sănătăţii şi pe o bună cooperare între actorii publici şi cei privaţi, obiectivul imediat fiind acela al reducerii riscurilor de a afecta serviciile oferite pacienţilor. Informatizarea este un mijloc eficient, însă scopul final trebuie să rămână îmbunătăţirea serviciilor medicale şi farmaceutice”, a declarat Petru Craciun, director general al companiei Pharmec Healthcare Software.

Pe lângă experienţa variată acumulată în contextul sistemului de sănătate din România, Pharmec Healthcare Software se bazează pe vasta experienţă a grupului Cegedim de pe pieţele dezvoltate (Europa de Vest şi America) şi continuă să investească în calitatea produselor şi serviciilor oferite în prezent, pregătind noi proiecte care vor veni în viitorul apropiat în sprijinul profesioniştilor din domeniul ocrotirii sănătăţii din România.

Despre Pharmec Healthcare Software

Compania Pharmec Healthcare Software este prezentă pe piaţa de software din România din anul 1998, iar din 2011 face parte din grupul Cegedim. Compania deţine o cotă de peste 37% pe piaţa aplicaţiilor software pentru farmacii şi peste 17% din piaţa de software pentru medicii de familie. Cele mai cunoscute aplicaţii dezvoltate de companie sunt cele din gama Pharmec, utilizate zilnic de mii de farmacişti, medici si asistenţi medicali din întreaga ţară.

Bucuresti, 27.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *