metalshow

Petrecere pana in zori

F. Scott Fitzgerald
Editura Litera
„Petrecere pana in zori” este o aparitie in premiera in Romania, aducand in atentia cititorilor ultimul volum de povestiri al lui F. Scott Fitzgerald.

Tinand cont de calibrul autorului, este clar ca acest volum se constitutie intr-o invitatie la lectura, intr-o invitatie la a a descoperi noi scrieri ale unuia dintre cei mai apreciati scriitori ai secolului trecut. Malcolm Bradbury spunea despre Fitzgerald ca „este unul dintre cei mai mari scriitori moderni.”.

Povestirile reunite in volumul recent aparut la Editura Litera le ofera cititorilor posibilitatea de a se lasa purtati in diverse situatii de la inceputul secolului XX, din America. Cunoastem tineri – eroul primei povestiri, de pilda, se viseaza un Arsene Lupin modern -, dar si adulti cu povesti care marcheaza, cu idealuri care se implinesc sau nu, cu vieti care indeamna la introspectie si patrundem in medii diverse alaturi de eroi.

“Petrecere pana in zori” este cu siguranta un volum de citit – si nu doar de catre iubitorii lui F. Scott Fitzgerald, ci si de iubitorii cartilor de valoare. „Fitzgerald va fi citit cand multi dintre contemporanii lui vor fi dati uitarii.” afirma Gertrude Stein si iata ca timpul dovedeste ca a avut dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *