Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Petrece Paștele pe TV Paprika, Cu Mary Berry și Tomek Jakubiak

Pastele cu Mary Berry

În Săptămâna Mare a creștinilor ortodocși (care sărbătoresc anul acesta Paștele, cea mai importantă sărbătoare din calendar, pe 8 aprilie), TV Paprika vă întâmpină cu două emisiuni noi-nouțe, perfecte pentru a vă da idei culinare noi.

Pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19:30, TV Paprika va difuza cele două episoade de câte o oră ale unei emisiuni speciale, din 2016, cu maestra cofetăriei britanice: „Paștele cu Mary Berry”. Mary ne împărtășește rețetele ei preferate de Paști și trece în revistă specialitățile pe care le gătesc cu această ocazie diferitele comunități creștine din lume. Puteți urmări edițiile și în reluare, în weekend (7 și 8 aprilie), de la orele 14:00 și 22.30.

Pastele cu Mary Berry

Pe 6 aprilie, de la ora 19:00, este programată a doua premieră specială de sărbătoare – emisiunea specială de 30 de minute „Jakubiak: Rețete de Paște” (2014). Bucătarul și junalistul culinar polonez Tomasz Jakubiak prezintă telespectatorilor rețete de Paști cu ajutorul cărora oricine poate crea o masă festivă bogată și magică pentru familie și prieteni. Emisiunea de pe TV Paprika este difuzată în reluare și pe 7 (de la 10:30), 8 aprilie (de la 13:30 și 20.00) și 9 aprilie (de la 09:30).

REȚETĂ PASCALĂ MARY BERRY – FRIPTURĂ DE MIEL

Ingrediente (6 porții):
· 4 căței de usturoi tăiați felii
· 2,2 kg pulpă de miel, cu tot cu piele
· 2 cepe mari, tăiate în sferturi
· 750 g cartofi, tăiați în felii de 2 cm grosime
· 1.200 ml supă de vită
· 3 linguri grăsime de miel
· 50 g făină
· 100 ml vin roșu
· 1 – 2 lingurițe gem de coacăze
· câteva picături de sos Worcestershire

Preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 220o C. Se pune pulpa de miel pe blatul de lucru, cu pielea în sus. Tăiați găuri în piele, din loc în loc, cu un cuțit ascuțit, și introduceți feliile de usturoi în ele. Puneți carnea într-o tavă și dați-o la cuptor, în jur de 20 de minute, până devine aurie. Învârtiți pulpa pe cealaltă parte și mai lăsați tava la cuptor 20 – 30 de minute.

Fierbeți ceapa în apă, 10 minute, apoi adăugați feliile de cartofi și lăsați la fiert alte 4 minute. Scoateți pulpa rumenită din tavă. Scurgeți de apă legumele și adăugați-le în tavă, turnând deasupra 570 ml supă de vită. Puneți deasupra pulpa rumenită. Acoperiți tava cu folie de aluminiu, de jur împrejur, reduceți temperatura cuptorului la 160o C și gătiți 3 – 4 ore sau până când carnea s-a înmuiat complet.

Scoateți carnea din tavă, scurgeți grăsimea rămasă într-un bol și reintroduceți tava cu legumele la cuptor alte 25 de minute, la rumenit, la 220o C. Turnați într-o tigaie 3 linguri de grăsime din bol și adăugați deasupra făina, amestecând pe foc 30 de secunde. Încorporați și restul de supă de vită, vinul, gemul de coacăze și sosul Worcestershire. Se amestecă bine cu telul și se lasă la fiert, până sosul se îngroașă. Carnea se servește feliată, cu sos și legumele coapte. Poftă bună!

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.