free download 78 travel guides written by experts

Petre Roman si Cristi Puiu vorbesc despre Romania in emisiunea “Carrefour de l’Europe” la RFI

Petre Roman şi Cristi Puiu au participat la înregistrarea emisiunii “Carrefour de l’Europe”, ce a avut loc la SNSPA miercuri seara. Realizatorul emisiunii franceze, Daniel Desesquelle, a invitat personalităţi din mai multe domenii la o dezbatere despre ce aduce Romania Europei, criza economica sau amânarea intrării în Schengen. Emisiunea poate fi ascultată la RFI România duminică, 27 februarie, de la 22h10. Discuţia va fi disponibilă şi pe www.rfi.ro.

“România şi Europa – iluzie sau deziluzie?” aceasta a fost tema principală a discuţiei. Astfel, pentru Petre Roman criza romanească este şi rezultatul unei “lipse de responsabilitate si de gestiune”, politologul Cristian Pârvulescu consideră că prin cei trei milioane de oameni care lucrează în Occident România s-a apropiat de Europa, în timp ce regizorul Cristi Puiu vorbeşte despre cinematografia din Romania care “nu este de export, dar se importa bine”.

Alături de cei trei, la dezbatere au participat Oana Marinescu, consilier în comunicare şi fost purtător de cuvânt al guvernului, care a vorbit despre stigmatizări şi clişee, Claudia Pleşa, o tânără care se întreabă “ce mai caut în România?” şi Luca Niculescu, jurnalist RFI.

Despre Carrefour de l’Europe

Emisiune săptămânală care prezintă Europa în criză, dar şi în construcţie, cu rubrici, invitaţi, comentarii şi puncte de vedere, urmate de o dezbatere pe teme de actualitate europeană. Carrefour de l’Europe, o emisiune semnată de Daniel Desesquelle, realizată de Mathias Golshani.

Bucuresti, 24.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *