Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„PETAL” , un nou brand de bijuterii unicat pe piata romaneasca

„Petal’’ este o colectie de bijuterii unicat realizate din portelan si metal pretios; doua materiale nobile imbinate cu maestrie de doua prietene.

Anca Vintila Dragu este designerul si fondatorul brandului de portelan pictat manual ‘’Una ca Luna’’. De profesie economist, Anca a lucrat 12 ani ca brand manager in companii multinationale insa marea ei pasiune, pictura a impins-o sa faca din aceasta o afacere cu stil. In anul 2006 a inceput sa practice pictura pe portelan in atelierul Wagner Arte Frumoase, urmand apoi cursurile de specializare la manufactura de portelan pictat Herend din Ungaria care este faimoasa in toata lume. Datorita succesului de care s-au bucurat obiectele sale, Anca a fondat anul acesta brandul ‘’Una ca Luna’’, brand sub care Anca picteaza cu migala si multa delicatete obiecte unice inspirate din motive din folclorul romanesc, din basme rusesti, motive cu dantele si pasari.  In colectiile Ancai gasim acele obiecte prin care putem transmite celor dragi pretuirea noastra.

In 2011 a urmat cursurile Scolii de bijuterie contemporana David Sandu. Fiind atrasa de portelan, Anca a inceput sa creeze o serie de piese modelate manual din portelan, fiind imbinate cu delicatete in lucraturi fine de argint. Asa s-a nascut colectia de bijuterie Petal, un proiect comun realizat impreuna cu o buna prietena, Dana Tudor.

‘’Nu conteaza greutatea si migala cu care se realizeaza aceste obiecte, conteaza ceea ce transmit acestea ! Stim bine ca obiectele frumoase au o greutate nemasurata in a fi realizate insa eforturile din spatele acestora nu trebuie nici sa fie percepute si nici vazute’’ spune creatoarea.

Dana Tudor este arhitect de profesie, dar s-a simtit atrasa in urma cu ani de zile de designul de bijuterie si a realizat ca acesta o reprezinta mult mai mult, prin faptul ca ii ofera sansa de a-si exprima neingradit personalitatea. A inceput sa creeze bijuterii cu ani in urma, iar succesul pe care l-au avut acestea au determinat-o sa persevereze si sa se perfectioneze.

Lucrarile ei individuale grupate in colectii, vorbesc despre formele pure inspirate din arhitectura, dar si despre elementele esentiale ale lumii: apa, aer, foc, transpuse in obiecte cinetice ce par a-si lua zborul cand te astepti mai putin. Aproape in fiecare bijuterie a ei regasesti ideea de miscare; colectia de inele cu fluturi cu aripi mobile, avand fiecare in parte un nume si o poveste, este unul dintre aceste exemple.

Colectia Petal este prima incercare a Danei Tudor de lucru in cadrul unui proiect comun cu designerul Anca Vintila Dragu.

„Mi-am propus ca pe langa proiectele individuale sa realizez si colaborari cu alti artisti in incercarea de a gasi formule in care fiecare sa aduca cate ceva din propria sensibilitate, iar obiectul final sa inspire unitate si armonie. Nu este deloc usor acest lucru pentru ca fiecare are propria lui viziune asupra a ceea ce inseamna o bijuterie, fiecare incearca sa isi puna mai puternic amprenta asupra designului acesteia.Lucrand impreuna cu Anca Vintila Dragu am gasit aceasta formula care a condus la o colaborare foarte echilibrata, colectia ce va fi lansata la Jewelry Design Fair in cadrul galeriei Artxpert va fi speram doar inceputul unei colaborari de durata.” Spune Dana Tudor.

Colectia a pornit din dorinta de a combina materialele cu care le place sa lucreze, sa le modeleze si sa le transforme: portelanul si argintul, dar si din dorinta de a lucra impreuna intr-un proiect comun.

Numele colectiei „ Petal” scoate in prim plan tema vegetala care le-a inspirat si transmite prin sonoritatea sa maleabilitatea si delicatetea portelanului si tensiunea metalului. Dana si Anca au avut de asemenea ca sursa de inspiratie tehnicile textile stravechi de lucru pe care le-au transpus atat in portelan cat si in argint; in fiecare piesa de portelan se regaseste o textura care duce cu gandul la dantelele din alte timpuri, iar argintul lucrat in tehnica firelor da nastere unor elemente ce intregesc compozitiile pieselor de bijuterie.

Colectia „Petal” a fost selectionata de un juriu format din: Gabriela Oltean, designer la Chateu Marmot, absolventa UCLA Design School Los Angeles, Enzo Battarra, director si curator de bijuterie al galeriei Backstreet Gallery, Los Angeles si Eugene Al Pann, directorul Galeriei ArtXpert din Bucuresti si va fi lansata oficial pe piata romaneasca in cadrul expozitiei Jewelry Design Fair.

Jewelry Design Fair este un eveniment bianual destinat in exclusivitate designerilor de bijuterie contemporana si se va desfasura intre 24 si 25 noiembrie 2012 la Galeria ArtExpert din Bucuresti, Str: Putul lui Zamfir 45-47.

Colectiile individuale ale Ancai Vintila Dragu si a Danei Tudor pot fi vizionate pe:
https://www.facebook.com/Una ca Luna, respectiv www.danatudorjewelry.ro si https://www.facebook.com/dana.tudor3/photos_albums.

Bucuresti, 19.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *