Peste 8000 de antreprenori români se bucură de noi facilități pentru afacerile lor în Startarium

Platforma a primit locul I la CSR Awards Romania, categoria Inovare Digitală în CSR

Startarium, cea mai complexă platformă dedicată antreprenoriatului, inițiată de Impact Hub cu sprijinul ING România, continuă să dezvolte noi resurse pentru inițiatorii de afaceri, după ce la finalul anului trecut a oferit 110.000 de euro în premii pentru 3 startup-uri.

În 2017, Orașul Antreprenorilor se extinde, noi module fiind deja lansate. Începând cu luna aprilie, membrii Startarium pot cere consultanță privind aspectele fiscale sau juridice relevante pentru afacerea lor, direct de la specialiști cu expertiză în aceste domenii. Forumul de Consultanță, realizat în parteneriat cu DLA Piper, va informa membrii Startarium și în ceea ce privește modificările legale sau ale Codului Fiscal, de îndată ce acestea se produc.


În prezent, peste 8000 de antreprenori folosesc resursele platformei pentru a-și dezvolta startup-urile și lansa noi proiecte. Până acum au fost create peste 700 de idei și 300 de business plan-uri în Laboratorul platformei, în timp ce 52 de mentori lucrează cu 100 de antreprenori aflați la început de drum.

Startarium este singura platformă antreprenorială autohtonă care oferă toate resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea unei afaceri: oportunități de testare și finanțare a ideii – crowdfunding, acces la mentori, cursuri online în principalele domenii de interes pentru startup-uri (legislație, marketing, banking, comunicare etc.), articole specializate, știri din zona business și interviuri cu antreprenori de succes.

Proiectul a câștigat în luna martie, în cadrul celei de-a XII-a ediții Business Review Awards, locul I la categoria Best Start-up Supporter, repetând miercuri 5 aprilie performanța și în cadrul CSR Awards Romania, unde a primit locul I la categoria Inovare Digitală în CSR.

„Suntem onorați de recunoașterea publică reprezentată de cele două premii primite în ultima lună și promitem că alături de partenerii de la ING Bank vom continua să dezvoltăm noi elemente în jurul platformei. Startarium este o platformă tehnologică despre care noi credem foarte puternic că va ajunge să contribuie radical la creșterea spiritului antreprenorial autohton. Ne uităm către integrarea de noi tehnologii și aplicații care să facă munca antreprenorilor mai ușoară, așa că viitorul sună promițător”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

A doua ediție a Startarium Pitch Day, una dintre cele mai importante competiții dedicate antreprenorilor, va avea loc anul acesta pe 23 noiembrie. Înscrierile se vor deschide în luna septembrie, urmând ca 100 de antreprenori să își susțină ideile în fața juriului, în timp ce 10 finaliști vor concura pentru premiile de peste 100.000 de euro. Mai multe detalii vor fi anunțate în curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *