Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast
Shadow

Peste 800 de alergători vor lua startul la Semimaratonul Gerar susținut de Telekom Romania

• Sezonul de alergare 2017 se deschide cu Semimaratonul Gerar, aflat la cea de-a șaptea ediție;
• Peste 800 de alergători vor lua startul sâmbată, 28 ianuarie, la căderea serii;
• Gerar este singura competiţie de șosea la care se aleargă un semimaraton în echipe de câte trei alergători.

Sâmbătă, 28 ianuarie, sunt așteptați peste 800 de participanți care vor alerga în Campusul Universității Politehnica din București, locul tradițional al acestei curse. Spre deosebire de celelalte ediții, în acest an startul  pentru semimaratonul de echipă (21 km) va fi dat la ora 16:00, respectiv 17:45, iar pentru crosul individual (10,8 km), va fi la ora 19:30. Telekom Romania susține pentru al patrulea an consecutiv Semimaratonului Gerar, competiție care promovează alergarea în aer liber, chiar și la temperaturi scăzute, în condiții extreme.
Probele de semimaraton sunt adresate echipelor formate din trei alergători (trei bărbați pentru clasamentul masculin – primul start, două femei şi un bărbat/doi bărbați şi o femeie pentru clasamentul mixt sau trei femei pentru clasamentul feminin – al doilea start).

Pentru că organizatorii și susținătorii sunt preocupați și de protejarea mediului, a fost adoptată o strategie eco-friendly, care să reducă numărul de deșeuri, în special a celor de hârtie: înregistrare electronică în concurs, ambalaj reutilizabil pentru kitul de participare și reducerea folosirii produselor din hârtie din zona sportexpo a concursului.

“Semimaratonul Gerar este o competiţie de suflet, cu oameni minunați care reușesc să-și depășească limitele și performanțele în situații extreme. Ne bucurăm să observăm interesul tot mai mare pentru alergare, chiar și la -10 grade Celsius. Acest lucru demonstrează interesul crescut pe care tot mai mulți îl acordă mișcării și unui stil de viață sănătos”, a declarat Gabriel Solomon, președinte People for Sport România.

“Mă bucur că și în acest an iubitorii de alergare vor avea parte de o competiție care îi provoacă, mai ales că gradul de dificultate a crescut, cursa urmând să aibă loc pe timp de seară.  Gerar este mai mult decât o poveste a performanței individuale în condiții extreme, este un moment al bucuriei de a trăi sănătos şi activ, de a cultiva binele și a promova valorile comunității”, a declarat Ruxandra Vodă, Director Comunicare Telekom Romania.

Semimaratonul Gerar este organizat de către Asociaţiile Club Sportiv Ro, Club Maraton și People for Sport România, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club. Mai multe detalii despre eveniment, înscrieri şi regulament sunt disponibile pe www.gerar.ro sau pe platforma online a campaniei „Mişcarea face bine”, www.miscareafacebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *