metalshow

Peste 80 de voluntarii Michelin Romania au finalizat constructia

unei case pentru sinistratii din judetul Olt

Proiectul “Casa Familiei Zanfir”, ce a debutat pe 24 aprilie 2015 şi este iniţiat de Habitat pentru Umanitate Piteşti cu sprijinul Michelin România, a fost finalizat pe 10 iulie şi sărbatorit printr-o ceremonie de înmânare a cheilor noii case construite pentru familia din Milcoveni, comuna Corbu. Proiectul face parte din campania "Români pentru Români" iniţiată în 2014 şi derulată de asociaţia Habitat pentru Umanitate Piteşti şi partenerii săi în beneficiul victimelor inundaţiilor.

“În 25 de ani de voluntariat și management de proiecte comunitare de îmbunătățire a mediului de locuit nu am întâlnit nivelul de devotament și participare a unei companii cu frecvență atât de mare la voluntariat ca și Michelin România. Compania a stabilit un standard foarte ridicat iar eu pot doar să ridic pălăria și să mulțumesc zecilor de voluntari implicați și conducerii așijderea pentru diferența extraordinară făcută în viața unei familii sinistrate post inundațiile din 2014”, a declarat Adrian Ciorna, președintele asociației piteștene.

Finalizarea proiectului a fost marcată de o ceremonie organizată în prezența domnului Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, a primarului comunei Corbu, domnul Dinuț Constantin, a reprezentanţilor Michelin România, a Preşedintelui Michelin Europa Centrala şi de Sud, Eric Faidy şi a voluntarilor Michelin, precum şi a echipei de proiect Habitat pentru Umanitate Piteşti, a domunului Adrian Ciorna, Preşedintele ascociaţiei, a domnului Adrian Olteanu, Coordonator al echipei de voluntari şi a domnului Cristi Safta, Manager activitate şantier. Evenimentul a avut ca beneficiar familia Zanfir, care se va bucura de noua casă construita în aproximativ două luni de zile, de către 80 de voluntari Michelin, şi a dovedit legatura puternică a parteneriatului româno-francez pentru sprijinirea dezvoltarii locale, dar şi importanţa responsabilizării şi implicării fiecaruia dintre noi în comunitate, fie că vorbim de mediul public, privat sau de societatea civilă.

„Acest proiect – care este în fața noastră – este o dovadă solidă a eficacității parteneriatului franco-român care merge dincolo de activitățile de afaceri. Felicit din toată inima echipele de voluntari Michelin care au dăruit timpul lor și au pus suflet în această realizare”, a declarat domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

"Suntem extreme de onoraţi că domnul ambasador Francois Saint Paul a ales să fie cu noi şi familia Zanfir din Corbu, cu 4 zile înainte de ziua Franței. Mulțumesc excelenței sale, mulțumesc voluntarilor Michelin România pentru ajutorul extraordinar oferit familiei Zanfir. La noi în comună, bunicii noștri au fost soldați conduși în Primul Război Mondial de marele general francez Berthelot, un model. Azi avem o casă, un model realizat cu sprijinul Habitat pentru Umanitate Pitești, model ce inspiră excelenta colaborare română și franceză, după exemplul Michelin – Habitat", a declarat domnul Dinuț Constantin, primarul comunei Corbu.

Pentru sprijinirea proiectului şi a beneficiarilor acestuia, familia Zanfir, Michelin România a donat 15 mii de euro pentru construcţia noii case şi a mobilizat nouă grupe de voluntari pentru a se implica într-un proiect de referinţă pentru comunitatea din Corbu. În cele aproximativ două luni cât s-a desfăşurat proiectul, o echipă de peste 80 de voluntari Michelin a lucrat alături de familia Zanfir la montat pereți, ferme de acoperiș, izolații, gips carton sau la zugrăvit.

„Încă de la înfiinţarea companiei, acum aproape 130 de ani, Michelin s-a implicat în proiecte cu un impact economic direct asupra dezvoltării comunității. Prin parteneriatul dintre Michelin şi Habitat pentru Umanitate Piteşti pentru acest proiect, ne-am dorit nu doar sprijinul comunităţii locale dar şi creşterea gradului de responsabilizare şi implicare civică a angajaţilor noştri care au fost extrem de receptivi la aceasta iniţiativă”, a declarat Eric Faidy, Preşedintele Michelin Europa Centrală şi de Sud.

Campania “Români pentru Români” se desfăşoară în perioada 2014-2016 şi are ca obictive construirea a 10 case noi şi efectuarea a 100 reparații post inundațiilor din iulie 2014. Costul aferent acestui proiect de intervenţie este de 370 de mii de euro.


Povestea familiei Zanfir

Vasile Zanfir, capul familiei beneficiar are 49 de ani și își câștigă existența ca paznic la o firmă de pază și protecție. Este căsătorit cu Florica, 45 de ani care este casnică. Au împreună un fiu, Costin Aurelian, absolvent de liceu, 21 de ani care locuiește cu ei. Au și o fiică, 24 de ani, Cristina care locuiește nu departe cu soțul ei Ionuț. Până acum 1 lună Costin nu era angajat dar muncea cu ziua în sat sau la animale cu ceilalți membri ai familiei – acum este și el paznic. Au 1 măgar, 1 porc și câteva găini în gospodărie. Singurul venit stabil până acum 1 lună era al lui Vasile, anume un salariu lunar de 700 de lei.

Până la mijlocul anului trecut locuia cu ei și nepoțelul Denis de 4 ani. Denis e fiul Cristinei, 25 de ani și al lui Ionuț, 28 de ani. Drama a survenit în 29 iulie 2014 cânt râul Vedea le-a dat peste cap agoniseala și le-a dărâmat casa. O casă simplă din pământ, a unor oameni modești de la țară, din satul Milcoveni, comuna Corbu aflat la granița județelor Argeș și Olt. Vasile se confesează scurt, cu resemnare pe locul unde anterior fusese căminul lor: “A venit apa, cred că era de un metru și ceva și s-a dărâmat casa.” O a doua dramă a acestor oameni este că Ionuț și Cristina au fost infectați cu HIV în spital. Și din acest motiv fiul lor Denis, nepoțelul familiei Zanfir beneficiar de locuință reconstruită, locuia cu bunicii.

Bucuresti, 16.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *