free download 78 travel guides written by experts

Peste 70.000 de servicii medicale accesate cu cardul national de sanatate in Reteaua Regina Maria

Analizele și nașterile, printre cele mai solicitate servicii

• 78% dintre pacienții asigurați, înscriși pe listele medicilor din Regina Maria, au accesat servicii medicale cu cardul de sănătate, în cadrul Rețelei, până la data de 1 iulie 2015.
• Serviciile medicale accesate cu cardul de sănătate reprezintă 57% din totalul serviciilor accesate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
• În intervalul 1 mai – 1 iulie 2015, aproximativ 10.500 de pacienți din toată țara și-au activat cardul național de sănătate în Rețeaua Regina Maria.

Analizele și nașterile, printre cele mai accesate servicii cu cardul

Cele mai solicitate servicii de sănătate accesate cu cardul, în perioada 1 mai – 1 iulie, au fost următoarele:
• Medicină de familie: analize de laborator uzuale (biochimice și hematologice)
• Medicină de specialitate: servicii aferente consultațiilor de boli cronice
• Servicii spitalicești: nașteri

În plus, separat, au fost înregistrate 422 de spitalizări pe baza cardului de sănătate, în Rețeaua Regina Maria.

„Cardul de sănătate este un pas înainte pentru sistemul de sănătate din România, un instrument care asigură transparența în sistem și care îi conferă pacientului siguranța că banii cu care contribuie la fondul de asigurări sunt cheltuiți în beneficiul sănătății lui. Susținem toate proiectele care cresc transparența în sistem. De aceea, am făcut tot ce a ținut de noi pentru a crea infrastructura necesară implementării acestui proiect și ne bucurăm că un număr atât de mare de pacienți au accesat servicii de sănătate în policlinicile și spitalele noastre”, a declarat Fady Chreih, Director General Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Pași de activare a cardului național de sănătate

Începând cu data de 1 mai 2015, cardul de sănătate a devenit obligatoriu pentru toate serviciile decontabile de CNAS, inclusiv pentru cele oferite în Rețeaua de sănătate Regina Maria. Toți pacienții care doresc să acceseze servicii medicale decontate prin casele de asigurări trebuie să prezinte de fiecare dată cardul național de sănătate. Pentru a facilita validarea acestora, toate locațiile Regina Maria care oferă servicii decontabile dispun de cititoare de carduri unde acestea pot fi activate – în total, 130 de dispozitive.

• Activarea constă în înlocuirea codului PIN inițial al cardului (000) cu un PIN din patru cifre care nu trebuie divulgat nimănui.
• Nu este necesar să mergeți la medicul de familie pentru activarea cardului de sănătate. Acest lucru este necesar doar dacă doriți inscripționarea cardului cu diverse date medicale (grupa sanguină, opțiunea de a deveni donator etc.).

Bucuresti, 23.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *