free download 78 travel guides written by experts

Peste 7.000 de copii, în vizită la TVR

În săptămâna „Şcoala altfel”, Televiziunea Română primeşte peste de 200 de grupuri de copii

Săptămâna aceasta, copiii au preluat controlul la TVR. Începând de luni, în fiecare zi, între orele 8.00 şi 18.00, studiourile, regiile de emisie sau spaţiile de montaj ale Televiziunii Române sunt pline de glasurile copiilor, de mirări şi întrebări, ochi curioşi şi neastâmpăr.

Mai mult de 200 de grupuri de copii din gimnaziu şi liceu vizitează în aceste zile toate sediile Televiziunii Române, în cadrul programului „Şcoala altfel”.


Peste 3.500 de copii din Bucureşti şi din ţară află cum se fac ştirile şi emisiunile la sediul central al TVR. Fie că vin din Bucureşti sau din apropiere –  Buftea, Popeşti Leordeni sau Cernica -, fie de la peste 600 de kilometri, cum sunt cei care vin din Jimbolia (judeţul Timiş), ori din Păuleni-Ciuc (Harghita), din Vrancea de la Pufeşti, din Prahova – Ploieşti, Cornetu, Câmpina – sau Călăraşi, toţi au parte de o experienţă de neuitat, intrând în culisele televiziunii. Traseul include studioul şi regia Ştirilor, studiourile şi regiile de unde se realizează emisiuni de divertisment, culturale, piese de teatru TV sau talk-show-uri, studioul 4 de unde s-a transmis, în direct, Revoluţia din 1989, dar şi cabinele de montaj, astfel că, toţi micii vizitatori învaţă cum ajunge o emisiune la forma finală pe care o urmăresc acasă, pe micile ecrane.


În acelaşi timp, la cele cinci studiouri teritoriale TVR din Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş şi-au anunţat vizita alţi 3.500 de copii.

Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în prima săptămână a lunii aprilie, a unui orar special format doar din activităţi extra şcolare.

Televiziunea Română organizează vizite şi în afara programului „Şcoala alftel”. Pe parcursul întregului an, grupuri de elevi sau adulţi ne scriu pe adresa vizita@tvr.ro şi vin să vadă culisele TVR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *