metalshow

Peste 65.000 de persoane au participat la iMapp Bucharest 2015

Peste 65. 000 de bucureșteni au fost aseară în Piața Constituției, pe bulevardele Unirii și Libertății, dar și pe străzile laterale, pentru a asista la cea de-a doua ediție a spectacolului iMapp Bucharest 2015 organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, cu ocazia aniversării a 556 de ani de atestare documentară a Capitalei.

iMapp Bucharest 2015 a reprezentat un moment inedit în cadrul marii sărbători a Capitalei, Zilele Bucureștiului, fiind unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, un show de culoare, sunet și lumină ce a transformat fațada Palatului Parlamentului prin șase spectacole 3D de excepție, având ca temă cele patru elemente primordiale: apă, foc, pământ și aer.

Pentru realizarea iMapp Bucharest 2015 s-au utilizat 104 proiectoare, două milioane de lumeni și 23.000 de metri pătrați de suprafață de proiecție.

AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franţa) şi Mindscape (România) au realizat show-uri a câte 4 minute şi 30 de secunde ce au impresionat mulțimea prezentă în Constituției, dar și juriul internațional format din personalități marcante din domeniu: Jean François Zurawik, Raluca Velisar, László Zsolt Bordos, Alexander Us, Rachael Rogerson-Thorley.

Echipa României, MotionScape (www.mindscapestudio.ro / www.motionlab.ro) a câștigat Premiul Publicului cu o poveste și o imagine impresionante ce ne-au făcut să vedem pentru câteva minute, un altfel de București, iar Premiul Juriului i-a revenit echipei URBANSCREEN (www.urbanscreen.com) din Germania, ce a personalizat şi reinterpretat printr-o imagine 3D complexă suprafaţa clădirii.

Câștigătorii premiului StillMapp – Picture Competition, în valoare de 1.000 de euro, au fost Daniel Petrariu și Mihai Sighinas de la OnScreen. Secțiunea nouă introdusă anul acesta, StillMapp, s-a adresat cetățenilor români din dorința de a sprijini artiștii autohtoni și de a încuraja aportul acestora la cultura locală. Toate fotografiile înscrise în concurs au fost proiectate pe fațada Palatului Parlamentului.

Seara a debutat la iMapp cu Argatu’ & Friends, care au pregătit celor prezenți un set antrenant, ce i-a îndemnat pe oameni să intre în atmosferă încă de la primele piese, au urmat Șuie Paparude si mult așteptatul concert PAROV STELAR.

Unul dintre elementele de noutate pregătite de organizatori celor prezenți a fost spectacolul trupei de dansatori Ledlight Dance Group, ce a uimit mulțimea printr-o coregrafie originală, neconvențională și printr-un altfel de show, cu luminile stinse pentru a se vedea numai costumelor lor spectaculoase, ce funcționau pe bază de becuri de neon.

Ne revedem în 2016, la o nouă ediție în care vom celebra Bucureștiului, sunetul, culoarea și lumina, la iMapp Bucharest!

Mulțumirile organizatorilor merg către 360 Revolution – Event Production, ce a generat o experiență spectaculoasă, Maxin10sity – Curator, un studio de producție de video mapping de top la nivel mondial, Five’s International, Noa Event, juriul iMapp, Even’thor – voluntarii ce au avut un rol important în buna desfășurare a evenimentului, echipelor participante la iMapp și StillMapp și, nu în ultimul rând tuturor oamenilor prezenți la eveniment.

De asemenea, mulțumiri merg către:
Sponsori: Coca-Cola, Apa Nova
Official car: Automobile Bavaria Group
Parteneri media eveniment: TVR, Radio Zu, B365.ro, Adevărul
Parteneri media creart: Radio România București FM, Calendar Evenimente, PRwave, Bigcitylife.ro, Orașul meu, România Pozitivă, Radio România Internațional, Feeder.ro, Eragon Vibes, Festivaluri Românești, Gratuitor.ro, Dor de Ducă, Zile și Nopți, 24FUN, Iqool.

Bucuresti, 21.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *