free download 78 travel guides written by experts

Peste 5,5 milioane lei pentru 52 de proiecte

{mosimage}cu adaos de tehnologie şi sisteme informatice

Unitatea de Management a proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC) a finalizat procedurile de selecţie a proiectelor care vor beneficia de finanţarea nerambursabilă acordată prin proiectul e-Creștere!. Cea mai mare pondere în procesul de evaluare a celor 52 de proiecte câştigătoare, în valoare de peste 5,5 mil. lei, au avut-o gradul de relevanţa din perspectiva inovării si gradul de sustenabilitate în raport cu dinamica pieţei.

„Ne aflăm într-o perioadă în care e nevoie de sprijin pentru întreprinderile mici, un sprijin care, printre alte măsuri specifice, ajută economia să se relanseze. Pe de altă parte, migraţia modelului de business către mediul online răspunde nevoilor de optimizare a oricărei afaceri: resurse mai puţine, flexibilitate, mediu concurenţial divers, dar încă permisiv. Faptul că schema noastră de finanţare a suscitat interesul micilor întreprinzători, e un semnal ca există cerere pe piaţa de soluţii e-business, a afirmat dl. Gabriel Sandu, ministrul comunicaţiilor și societăţii informaţionale. 

Programul e-Creştere este cu atât mai interesant, cu cât finanţează viziuni integrate, care îţi permit să cumperi şi soft, şi cursuri de utilizare, şi consultanţă pentru implementare şi servicii de promovare în mediul online. Un pachet armonios şi scalabil pe care, ca să-l poţi obţine, trebuie să îndeplineşti o singură condiţie: să ai idei” a spus doamna Diana Voicu, director de proiect.

Proiectele câştigătoare vor investi în soluţii de e-business (magazine online, sisteme integrate de management automat al proceselor din firmă – ERP, sisteme de management al relaţiilor cu clienţii – CRM, sisteme de lucru colaborativ, sisteme de instruire online) combinate cu achiziţia de echipamente TIC, soluţii inovatoare de producţie şi, de asemenea, servicii de marketing online, în vederea creşterii gradului de competitivitate a firmelor beneficiare. De asemenea, toate proiectele finanţate au o componentă puternică de înglobare a cunoaşterii în procesul de producţie, prin intermediul achiziţiei de servicii de consultanţă şi instruire.

Date statistice: au fost depuse 279 de proiecte, dintre care 106 au trecut de criteriile de conformitate administrativă, îndeplinind condiţiile de eligibilitate. Dintre acestea, 52 de proiecte au fost declarate admise, cumulând o valoare a fondurilor solicitate de 5.668.048 lei. Din cele 52 de proiecte, 16 provin din mediul rural (localităţi sub 30.000 de locuitori) iar 5 provin din comunităţile EBC Saschiz, Gheorghieni şi Tăuţii Măgherăuş. 24 de beneficiari sunt PFA, AF, microîntreprinderi, iar restul de 28 sunt întreprinderi mici. Finanţările oferite variază de la 33.450 lei până la 222.000 lei pentru un proiect, iar beneficiarii sunt atât persoane fizice autorizate, cât și IMM-uri.

Mai multe despre programul e-Creştere!, aici: //www.ecomunitate.ro/ecrestere

Bucuresti, 15.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *