free download 78 travel guides written by experts

Peste 500 de detinuti condamnati pentru talharii, furturi si chiar omor au fost eliberati de catre autoritati, in doar o saptamana

„Genul asta de acte de clementa se dovedesc a fi pe termen mediu si lung o investitie in criminalitate”

Asteptati de familii ca niste eroi, sute de detinuti eliberati din inchisori inainte de termen s-au imbratisat in portile inchisorilor din toata tara si s-au sarbatorit cu mare fast.

Sambata aceasta, emisiunea “Asta-i Romania!” isi asteapta telespectatorii in fata micilor ecrane incepand cu ora 17:15, cu detalii ample despre “fenomenul” eliberarii detinutilor inainte de termen, care a cuprins intreaga tara.

Mihai Ghita sezon nou Asta-i Romania

Infractorii, „iertati” inainte de vreme s-au bucurat ca niste copii de libertatea la care nici nu mai sperau!

„Acum ca sunt in libertate… este emotionant! Sunt conditii proaste rau in inchisoare! Este plin de plosnite, apa are mormoloci. Daca nu pui tifon cand bei apa… inghiti cu mormolocii, daca nu vine nimeni in vizita la tine si n-ai bani sa iti iei apa si mancare de la magazin (din incinta inchisorii – n.r.) faci foamea. Ti se aduce mancarea cu gandaci si paduchi. Stateam 22 de persoane intr-o camera de 4 metri patrati”, povesteste unul dintre detinutii eliberati.

Acestea sunt motivele pentru care europenii ne-au pus la zid si au impus sa fie construite inchisori sau sa platim. Cum in Romania nu s-a intamplat nici una nici alta, s-a gasit o alta solutie: detinutii sa fie eliberati.

Legea care permite ca infractorii sa fie scosi mai repede decat a stabilit judecatorul spune ca la 30 de zile petrecute dupa gratii, detinutii castiga 6 zile de libertate!

In numai o saptamana, aproape 530 de detinuti din toata tara, condamnati pentru talharii, furturi, ba chiar si omor au simtit gustul libertatii.

„Genul asta de acte de clementa se dovedesc a fi pe termen mediu si lung o investitie in criminalitate”, spune Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Si mai grav este faptul ca ceea ce se intampla in prezent este doar inceputul, pentru ca se anunta valul doi de eliberari.

Astfel, 3.349 de detinuti asteapta deja clipa cand se vor intoarce printre noi, asta dupa ce cazurile lor vor fi discutate in comisiile de eliberari conditionate.

Ce va insemna, cu adevarat, pentru Romania valul eliberarilor detinutilor inainte de termen, dar si ce spun autoritatile despre aceasta situatie, puteti afla sambata aceasta, la „Asta-i Romania!”, emisiunea care va fi difuzata, incepand de maine, 28 octombrie, de la ora 17:15, la Kanal D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *