Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Peste 42.000 kilograme DEEE au fost colectate in cadrul programului Patrula de Reciclare

Cantitatea medie colectată de fiecare elev se ridică la 2,47 kg DEEE, depăşind media de colectare la nivel naţional, de 1 kg DEEE colectate anual de către români

Programul educaţional Patrula de reciclare, desfăşurat în perioada 15 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012, îşi anunţă rezultatele finale şi câştigătorii. Ediţia 2011-2012 a implicat elevii în activităţi de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, informare şi protecţie a mediului.

Proiectul s-a bucurat de participarea a 206 școli din 7 judete și a 17.095 de elevi care au fost implicați în activități de colectare și conștientizare a importanței debarasării responsabile a deșeurilor electrice și electrocasnice. 54 de școli au raportat proiecte proprii de creație sau de promovare a colectării și 24 de școli au făcut propuneri de postere pentru următoarea ediție a proiectului. Copiii au reușit sa colecteze pe parcursul a aproximativ 5 luni o cantitate totală de 42.000 kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

La nivel naţional, categoriile de premii acordate au vizat cea mai mare cantitate colectată/elev (pentru care s-a acordat echipament pentru dotarea unui laborator audio video), cel mai activ profesor (care a primit un sistem micro hi-fi) şi cea mai bună propunere de poster (premiată cu un LCD), provocare lansată celor mai creativi dintre participanţi, pentru contribuţia la designul posterului ediţiei viitoare a programului Patrula de reciclare, care va debuta în toamna acestui an.

Premiile naţionale, oferite de Philips și Indesit, membrii fondatori ai Asociației RoRec, au fost câştigate de bistriţeni. Liceul cu Program Sportiv Bistriţa a fost instituţia care a colectat cea mai mare cantitate/membru în Patrula de reciclare din tara, cu 205,4 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice colectate pe parcursul programului. Cel mai activ profesor coordonator, la nivel naţional, a fost desemnată doamna Teodora Popescu (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 Bistriţa). Premiul special al Juriului, desemnat în urma notării şi evaluării celor 24 de propuneri de poster, a fost acordat echipei de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 din Bistriţa.

“Mulţumim agentilor Patrulei de reciclare, profesorilor coordonatori, Primăriilor şi Inspectoratelor Şcolare Judeţene care ni s-au alăturat în extinderea acestui program. Rezultatele ediţiei 2011-2012 a programului Patrula de reciclare ne arată, o dată în plus, că protecţia mediului a depăşit zona pur teoretică, însemnând deja o implicare mult mai concretă a generaţiei tinere, copii care devin ei înşişi exemple pentru adulţi. Vom relua în lunile următoare programul, în care avem deja tot mai multe judeţe participante.”, a declarat Andreea Idriceanu, Communication Manager RoRec.

Călăraşi este judeţul cu cea mai mare cantitate colectată în cadrul programului, cu aproape 9.000 kg DEEE colectate. Individual, Şcoala cu clasele I-VIII George Emil Palade din Ploieşti s-a detaşat dintre cele 206 instituţii înscrise în program, prin colectarea a unei cantităţi impresionante de DEEE – 2.596,6 kg. Judeţul Timiş, familiarizat deja cu direcţiile programului, datorită proiectului pilot desfăşurat în judeţ în 2011, a înscris în concurs peste 30 de proiecte.

La nivel local, premiile au fost acordate în cadrul festivităţilor de premiere desfăşurate în Alexandria, Bistrița, Călărași, Deva, Ploieşti, Timişoara şi Tulcea, în perioada 5-14 iunie 2012.

Patrula de reciclare se desfăşoară sub forma unui program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea DEEE în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual. Prin intermediul acestui program, organizatorii au pus la dispoziţie un sistem de colectare DEEE accesibil, având ca scop principal încurajarea obiceiului de colectare selectivă. În plus, programul are şi o componentă educaţională puternică, prin care ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Programul susţine eforturile comune ale Asociaţiei, autorităţilor locale şi membrilor RoRec de a crea o infrastructură coerentă de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

Bucuresti, 14.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *