Baby Boom Show Virtual

Peste 40% dintre femei risca sa devina victime

ale unor sarcini nedorite

Rezultatele unei cercetări realizată la nivel internaţional şi citată de Richter Gedeon, arată că aproape jumătate dintre femeile care apelează la contraceptivele orale uită să utilizeze pastila zilnic, această situaţie fiind una dintre cauzele care duc la apariţia sarcinilor nedorite

Richter Gedeon, liderul pieţei de contaceptive orale din România arată că peste 40% dintre femeile care utilizează contraceptivele orale nu cunosc foarte bine care sunt regulile de administrare a pilulelor contraceptive. În consecinţă, acestea sunt supuse riscului de a întâmpina probleme destul de grave cum ar fi cele de apariţie a unei sarcini nedorite sau a complicaţiilor ce pot apărea în urma unui avort.
Potrivit studiului, cel mai sensibil public la aceste riscuri de sănătate este reprezentat de femeile tinere. Acestea nu cunosc foarte bine care sunt metodele de contracepţie care se potrivesc cel mai bine sau ce riscuri ar putea să apară în cazul în care nu se respectă regulile de administrare a contraceptivelor menţionate pe prospectul produselor.

“Toate femeile active sexual trebuie să conştientizeze faptul că alegerea unei metode de contracepţie este atât o decizie personală, cât şi una influenţată de particularităţile pe care doar un consultant medical le poate stabili. Fiecare dintre aceste metode de contracepţie acţionează diferit de la organism la organism, şi presupune anumite avantaje şi dezavantaje, în funcţie de stilul de viaţă al fiecărei persoane”, declară Viorel Tiţei, Product Manager Richter Gedeon.

„Alegerea unui contracepţiv oral necesită o evaluare foarte riguroasă, mai ales în condiţiile în care anual apar din ce în ce mai multe oferte de produse anticoncepţionale. Este foarte important ca femeile să obţină informaţia necesară cu privire la aceste produse, aşa încât să poată depăşi riscurile de apariţie a unei sarcini nedorite, derivată din neutilizarea corectă a acestora”, a mai spus Viorel Tiţei, Product Manager Richter Gedeon.

În acest sens, Richter Gedeon, liderul pieţei de contraceptive în România, a demarat o campanie amplă de informare a femeilor cu privire la modul corect de administrare a pilulelor contraceptive precum şi la riscurile implicate de o utilizare neadecvată a acestui tip de contracepţie.

Ca parte integrată a acestei campanii de informare, Richter Gedeon le oferă gratuit femeilor care apelează la pilulele contraceptive un beep-er care să le reamintească acestora în fiecare zi că e timpul să îşi ia pastila, eliminând în acest fel orice surpriză neplăcută. Acest beep-er este disponibil pentru utilizatoarele contraceptivelor Karissa, produse de compania Richter Gedeon.

Bucuresti, 21.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *