creative night talks

Peste 40.000 de lei colectaţi de către Fundaţia Telekom Romania pentru două cauze sociale

Cea de-a treia ediţie a Maratonului Internaţional Braşov, powered by Telekom Romania, a fost nu numai un prilej de a reuni peste 2500 de persoane în cadrul competiţiilor sportive, ci şi de a sprijini două cauze sociale.

Peste 20.000 de lei au fost strânşi în beneficiul copiilor şi adulţilor cu boli grave, bani care vor fi donaţi integral prin intermediul Fundaţiei Telekom Romania. Toate taxele strânse în urma înscrierii participanţilor în cadrul cursei de 5,7km, dar şi 15% din valoarea taxelor de participare din cadrul celorlalte curse vor fi donate către HOSPICE Casa Speranţei.

Maratonul International Brasov

A doua cauză socială susţinută a fost iniţiativa „Alături de Andrei”. Pentru strângerea de fonduri necesare efectuării, în străinătate, a unei operaţii de protezare a piciorului drept, a unui băiat în vârstă de 38 ani care a suferit un accident rutier. Cu sprijinul a 23 de fundraiseri, prin intermediul platformei Galantom, au fost colectaţi 22.530 de lei din aproximativ 300 de donaţii.

În total, au fost adunaţi peste 40.000 de lei prin îmbinarea pasiunii pentru mişcare şi dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă.

„Maratonul Internaţional Braşov a devenit emblematic pentru trei lucruri fundamentale. În primul rând, pentru transformare. Ştim că, până recent, în România sportul era perceput ca fiind mai degrabă ceva excentric. Susţinând acest eveniment internaţional, vrem să demonstrăm că sportul este o activitate naturală pentru oricare dintre noi. De asemenea, Maratonul Internaţional Braşov este şi despre dorinţa de a promova global potenţialul turistic al unei comunități locale minunate. Nu în ultimul rând, este vorba despre a dărui speranţa. Faptul că în cadrul ediţiei din acest an am reuşit să sprijinim două cauze sociale reprezintă semnul că binele se întamplă atunci când oamenii colaborează”, a declarat Ruxandra Vodă, Preşedinte Fundaţia Telekom Romania.

Evenimentul sportiv, omologat de AIMS, cel mai important for internaţional din domeniu, a reușit și în acest an să-și atingă obiectivele: să promoveze un stil de viață din care nu lipsește mișcarea, să pună în lumină potențialul turistic al Brașovului și să susțină activitatea unor cauze sociale, precum cea a HOSPICE Casa Speranței, organizație care se îngrijește de copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile, dar şi a unui caz social care necesită de urgenţă sprijin din partea celor din jur pentru realizarea operaţiei.

2.500 de sportivi de toate vârstele au alergat în cadrul celei de-a treia ediții a Maratonului Internațional Brașov, powered by Telekom Romania şi organizat de Asociaţia Şapte Scări şi SmartAtletic. Au luat startul peste 100 de alergători străini veniţi din 21 ţări, printre care: SUA, Canada, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Olanda, Turcia, Franţa, Polonia, Irlanda, Rusia, Chile, Republica Moldova.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/maratonulbrasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *