free download 78 travel guides written by experts

Peste 3.500 de copii vor participa la Liga Nationala de Baby si Mini Baschet 2014

Competiția va fi gãzduitã pe 11 terenuri ce urmeazã a fi renovate, din cadrul a cinci instituții de învãțãmânt din Craiova

Federația Românã de Baschet, în parteneriat cu SCM Craiova, Primãria Municipiului Craiova și Consiliul Local Craiova, organizeazã, între 22 iunie – 12 iulie, Liga Naționalã de Baby și Mini Baschet, la care vor participa peste 3.500 de copii, cu vârste între 8 și 12 ani, din circa 250 de echipe.

Competiția programeazã trei serii de participanți, baby baschet fete și bãieți, mini baschet fete și mini baschet bãieți.

“Scopul evenimentului este de a promova practicarea sportului în rândul copiilor, de a selecta viitorii baschetbaliști, dar ºi de a oferi oportunitatea prin care cei mici sã adopte valori precum: spirit de echipã, fair play și un stil de viaþã sãnãtos. Am ales Craiova pentru cã este un oraș istoric, cu mare deschidere spre sport, având echipe în Ligile Naționale de baschet feminin și masculin.” declarã Horia Pãun, președintele Federației Române de Baschet.

“Orașul Craiova va atrage circa 1 milion de euro prin intermediul acestui eveniment – cazare, mese și alte cheltuieli. În oraș se va crea o adevãratã emulație în jurul baschetului și a sportului în general. Astfel, vor avea loc, pe lângã competiție și o serie de activitãți culturale și de divertisment, cum ar fi Marșul Micului Baschetbalist.” a declarat Lia Olguþa Vasilescu, primarul Municipiului Craiova.

Arenele în care se vor disputa meciurile sunt cele din instituțiile de învãțãmânt Colegiul Național "Carol I", Colegiul Național "Elena Cuza", Colegiul Național "Frații Buzești", precum și în sala CSS Craiova și în Piața ”Mihai Viteazul”, unde vor fi amplasate panouri.

Terenurile urmează a fi modernizate integral, pentru ca elevii să beneficieze de ele pe termen lung.

Programul competiției este:
Baby Baschet masculin și feminin în perioada: 22-28 iunie 2014
Mini Baschet feminin în perioada 29 iunie – 05 iulie 2014
Mini Baschet masculin în perioada: 06 – 12 iulie 2014

În cele 3 sãptãmâni de competiție, accesul publicului la festivitãți și meciuri va fi gratuit. La meciuri sunt așteptați circa 10.000 de spectatori, printre care jucãtori, pãrinți, antrenori, susținãtori.

FRBaschet promoveazã baschetul juvenil și un stil de viațã sãnãtos

Studii derulate de Organizația Mondialã a Sãnãtãții relevã faptul cã în România copiii din mediul școlar dezvoltã un stil de viațã din ce în ce mai puțin sãnãtos, caracterizat printre altele de sedentarism. În acest sens, Federația Românã de Baschet promoveazã baschetul ca model de educație prin sport pentru copii și adolescenți, pentru dezvoltarea lor fizicã și psihicã.

Organizarea anualã a Ligii Naționale de Baby și Mini Baschet face parte astfel din campania Federației de promovare a practicãrii baschetului de cãtre copii pe termen lung, pornind de la baby și mini baschet și trecând prin toate categoriile de vârstã competiționale.

Toate rezultatele și noutãțile vor fi publicate și pe www.frbaschet.ro.

Bucuresti, 05.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *