Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Peste 200 de persoane aleargă UNIFICAT pentru #TeamSpecialOlympics

Participare record pentru Fundația Special Olympics România în ”Anul Toleranței”

Peste 200 de persoane (cu și fără dizabilități intelectuale) aleargă UNIFICAT sâmbătă 12 octombrie, pentru a face cunoscută cauza Special Olympics la Raiffeissen Bank Bucharest Marathon, cel mai mare eveniment de alergare din România. Sportivii cu dizabilități intelectuale provin de la asociații pentru persoane cu dizabilități intelectuale și școli speciale din București, unii dintre ei fiind componenți ai lotului participant la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi (desfășurate în luna martie anul acesta).

Cei mai mulți s-au înscris la cursa populară, care se va desfășura sâmbătă, de la ora 9.00, și vor fi urmați de tinerii cu dizabilități intelectuale înscriși la cursa adolescenților care vor alerga de la ora 10.30 și de cei care participă la cursele copiilor, începând cu ora 12.30. Ei vor fi însoțiți de părinți, frați, antrenori, voluntari și vor alerga pentru a face cunoscută cauza sportivilor cu dizabilități intelectuale. În total, peste 200 de persoane vor alerga pentru a susține Special Olympics și importanța sportului și a incluziunii pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

Ziua de 13 octombrie este rezervată susținătorilor sportivilor cu dizabilități intelectuale care vor îmbrăca tricoul #TeamSpecialOlympics și care vor concura în cursele de 10km, ștafetă, semi-maraton (21 km) și maraton.

Special Olympics RO, Maraton Bucuresti

Din echipa de alergători și susținători Special Olympics fac parte reprezentanți ai Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, țară care a găzduit în martie 2019 Jocurile Mondiale Special Olympics. Instituția este și partenerul și finanțatorul BRAVILOR la această competiție.

Evenimentul este organizat sub sloganul ”Anul Toleranței” (Year of Tolerance), denumit astfel după ce la Abu Dhabi a avut loc cel mai mare eveniment sportiv umanitar al anului dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale din întreaga lume – Jocurile Mondiale Special Olympics.

Partener Tehnic al Special Olympics România este Hervis Sports & Fashion.

Despre Anul Toleranței

Înălțimea Sa, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președinte al Emiratelor Arabe Unite (EAU) a proclamat anul 2019 a fi „Anul Toleranței” în spațiul EAU. Emiratele Arabe Unite au devenit capitala globală a toleranței încercând prin legislație și politici să impulsioneze valorile toleranței, dialogului, conviețuirii și deschiderii către culturi diferite, mai ales printre tineri. ”Anul Toleranței” reprezintă abordarea adoptată de EAU încă de la înființare, de a fi o punte de comunicare între oamenii din toată lumea cu diferite culturi, într-un mediu al deschiderii și respectului ce respinge extremismul și promovează conviețuirea.

Arborele Ghaf a fost ales ca simbol al Anului Toleranței datorită semnificației pe care acesta o poartă ca arbore autohton. Este un simbol al stabilității deșertului și un martor al obiceiurilor vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *