Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Peste 200 de participanti vor fi prezenti la Conferinta CIRCOM (Timisoara)

Dezbaterile vor pune accent pe problemele presante pentru televiziunile regionale

Peste 200 de jurnalişti, traineri şi manageri de la televiziuni regionale din 25 de ţări europene vor lua parte la cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional, cea mai importantă întâlnire anuală a televiziunilor regionale din Europa. Organizată de TVR şi CIRCOM Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa – , conferinţa se desfăşoară la Timişoara, în perioada 5-7 mai 2011. Tema conferinţei din acest an este „Mai multă calitate, mai puţini bani” (“Doing It Better, Spending Less”).

La CIRCOM 2011 vor fi prezenţi şi oficiali ai EBU (European Broadcasting Union), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, la care Televiziunea Română este afiliată.

Participanţii vor face schimb de idei şi experienţă, vor împărtăşi studii de caz şi vor căuta soluţii de colaborare în vederea creşterii calităţii producţiilor regionale, în condiţiile actuale de piaţă. Workshop-urile şi dezbaterile vor aduce în prim-plan probleme presante pentru televiziunile regionale de televiziune, cum ar fi: menţinerea standardelor de calitate de producţie în condiţiile bugetelor reduse, beneficiile coproducţiilor şi ale schimbului de programe, promovarea eficientă a programelor, în special prin intermediul reţelelor sociale.

Reprezentanţii televiziunilor publice, membre ale CIRCOM, care vor participa la conferinţă provin din ţări precum: Marea Britanie, Italia, Franţa, Belgia, Danemarca, Norvegia, Irlanda, Portugalia, Polonia, Germania, Serbia, Croaţia, Slovenia, Cehia, Bulgaria, Cipru.

Conferinţa CIRCOM Regional prilejuieşte anual o serie de dezbateri, workshop-uri şi cursuri de perfecţionare pentru jurnaliştii de televiziune dar şi o reunine a managerilor televiziunilor publice regionale, începând cu 2011. Fiecare ediţie a conferinţei este găzduită, anual, de către o altă ţară membră a CIRCOM.

Cursurile de perfecţionare, destinate tinerilor jurnalişti, debutează înaintea conferinţei şi sunt susţinute de traineri de la marile televiziuni din Europa. Un astfel de training, la care participă 16 jurnalişti din 9 ţări, a început la Timişoara, pe 25 aprilie, urmând să fie finalizat pe 7 mai, odată cu încheierea lucrărilor conferinţei CIRCOM Regional.

Anual, asociaţia premiază cele mai bune producţii regionale.

Cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM este organizată de Televiziunea Română, prin TVR Timişoara, împreună cu CIRCOM Regional. Este pentru a doua oară când TVR organizează acest eveniment, după ce, în 1994, studioul de la Iaşi a găzduit prima conferinţă CIRCOM desfăşurată într-o ţară din Europa de Est. Printre televiziunile care au mai organizat această conferinţă de-a lungul anilor se numără BBC, RAI, France 3, ARD.

Bucuresti, 28.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *