free download 78 travel guides written by experts

Peste 11.000 de iubitori de muzica si arta au participat la maratonul

de renastere culturala de pe Campia Libertatii

– Festivalul Blaj aLive, ediția a 2-a –

Peste 11.000 de iubitori de muzicã, artã și de libertate din întreaga țarã și-au dat întâlnire pe Câmpia Libertãții cu cele mai cunoscute trupe și cei mai apreciați artiști români și din strãinãtate, la cea de-a doua ediție a festivalului Blaj aLive, desfãșurat în perioada 7-8 iunie 2014.

Pe durata maratonului, peste 30 de artiști de top, dintre care 8 internaționali și 22 din țarã, au oferit experiențe puternice pe cele trei scene Blaj aLive. Dacã pe Scena Mare au avut loc douã premiere pentru România atunci când Seether și Awolnation au oferit câte un show senzațional celor sosiți la Blaj, la întrecere cu Zdob și Zdub, Paraziții și Vunk, scena Electronica a continuat seria noutãților, aducând în fața publicului pe unii dintre cei mai cunoscuți DJ, precum: Matias Aguaio, Matthias Meyer, Tobias Thomas sau Barnt.

Pe lângã componenta muzicalã, iubitorii de artã s-au putut bucura de o varietate de evenimente, pornind de la seminarii și expoziții de picturã, design și fotografie și pânã la întreceri sportive și alte activãri recreaționale.

Tot în cadrul festivalului Blaj aLive a avut loc o altã inaugurare importantã legatã de zona artistei: lansarea proiectului artistic „ARTcore Industries”, nãscut din dorința de a sublinia existența, în România, a unei tradiții industriale îndelungate și bogate și de a readuce pe agenda publicã subiectele legate de potențialul ridicat de dezvoltare pe care sectorul industrial continuã sã îl prezinte. Prima ediție a acestui proiect a constat într-o complexã expoziție de fotografie, intitulatã “Industria Auto – Înapoi în viitor”. Lucrãrile, create de unii dintre cei mai talentați tineri artiști fotografi de la noi, au avut ca punct de pornire dorința de a sublinia prin forme de exprimare vizualã valoarea esteticã și funcționalã a sectorului auto din România.

De asemenea, în interiorul TechDom-ul Blaj aLive (cort dedicat zonei de carierã și dezvoltare), tinerii pasionați de științã ºi tehnicã au putut asista gratuit la o serie de seminarii de tehnologie, design, artã sau dezvoltare personalã, susþinute de specialiºti ºi de profesori-ingineri.

Participanþii s-au putut bucura de atmosfera de festival ºi de toate aceste activitãþi în cadrul unor zone special amenajate (concerte ºi petreceri; ateliere ºi socializare; recreaþionalã ºi sporturi; terase ºi baruri; camping etc.), aflate în același loc în care, acum peste 150 de ani, 40.000 de oameni au participat la Marea Adunare Naționalã de la Blaj.

Blaj aLive este un proiect inițiat de cãtre Bosch-Rexroth, organizat în parteneriat cu Primãria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Culturã „Augustin Bena” Alba. Proiectul este dezvoltat și implementat de ARTmania Events.

Bucuresti, 10.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *