metalshow

Peste 100 de liceeni au invatat meserie in cadrul programului “Micul Montator”

Siniat Romaniaderulat de Siniat Romania

Compania a investit 40.000 de euro până în prezent și a pus la dispoziție resurse pentru educația elevilor

Peste 100 de elevi de la colegii tehnice din toată țara și-au dezvoltat abilitățile practice și capacitatea de a lucra în echipă, în cadrul programului anual de instruire tehnică “Micul Montator”, inițiat de către Siniat România.

Derulat împreună cu Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din București, “Micul Montator” constă într-un concurs interjudețean la care participă liceeni din clasele a XI-a și a XII-a, care urmează un profil tehnic. Începând cu anul 2012 și până în prezent, opt colegii din București, Constanța, Sibiu, Iași și Măcin s-au înscris în program la fiecare ediție. Concursul se desfășoară pe echipe, acestea fiind formate din câte doi elevi, și constă într-o probă practică şi una scrisă. Totodată, an de an, elevii au ocazia de a vedea concret procesul de producție a plăcilor de gips-carton, la fabrica Siniat din București.

“Suntem bucuroși să ne reîntalnim cu participanții la concurs pe șantierele unde se montează gips-carton. Ușurința cu care acești tineri își pot găsi un loc de muncă imediat după absolvire este un avantaj semnificativ pentru ei și o mare bucurie pentru noi. Dorim să continuăm acest program, ca numărul de elevi participanți să crească progresiv și să primim înscrieri de la cât mai multe licee de profil din țară”, a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager Siniat România.

Micul Montator

Siniat România investește anual aproximativ 10.000 de euro pentru organizarea programului “Micul Montator” și pune la dispoziția elevilor și profesorilor participanți cele mai noi tehnologii, materiale și documentații. De asemenea, profesioniștii Siniat prezintă teoretic și practic, la fiecare ediție, etapele montării sistemelor de gips-carton.

Siniat România contribuie permanent la educarea și susținerea profesioniștilor din domeniul construcțiilor, indiferent dacă aceștia sunt liber profesioniști sau angajați într-o firmă de profil. Alături de “Micul Montator”, compania oferă și instruire dedicată profesioniștilor care doresc specializarea în domeniul montajului de gips-carton prin proiectul Școala tehnică și Inovație Siniat care se desfășoară atât în fabricile Siniat, cât și pe șantier.

Începând cu acest an, Concursul Micul Montator face parte din Calendarul Activităților Educative Regionale/Interjudețene – pozitia 132, avizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Bucuresti, 24.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *