bucharest tech week 2021

Peste 100.000 de inimi au „bătut” la unison în sprijinul copiilor născuți prematur

Dorna donează noi incubatoare maternităților din țară, prin Salvați Copiii România

Campania „Grijă pentru copii” – inițiată de Dorna, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România – a ajuns în al cincilea an de noi reușite în lupta pentru viață a copiilor născuți prematur. Anul acesta, peste 100.000 de români s-au implicat activ în susținerea manifestului „Fii în inima lor pe viață”, iar Dorna le va răspunde prin noi donații de incubatoare către maternitățile din România.

Pornind de la ideea că atunci când ești alături de cineva într-un moment greu, îi rămâi în inimă pentru totdeauna, românii au fost invitați să susțină copiii născuți prematur printr-un gest simbolic – acela de a da „love” pe Facebook. În doar 8 săptămâni, peste 100.000 de români au răspuns pozitiv manifestului, arătându-și susținerea încă din primele secunde ale campaniei online.

simona-halep_dorna
„Ne bucurăm că românii au acceptat să își ofere inima, în mod simbolic, pe Facebook, pentru a fi alături de copiii născuți prematur. În ultimii ani ne-am implicat activ în conștientizarea acestei probleme și nu ne vom opri aici. Am demarat deja procesul de achiziție pentru noi incubatoare. O parte dintre incubatoare au ajuns deja acolo unde e cel mai mult nevoie de ele, în maternități. Faptul că oamenii sunt lângă noi nu face decât să ne dea încredere că suntem pe drumul cel bun și să ne confirme că susținerea Dorna este importantă”, a declarat Miruna Smeureanu, Marketing Director Coca-Cola România.

În perioada 2013-2016, 40 de maternități din România au fost dotate cu echipamente medicale de specialitate, o investiție de aproximativ 500.000 euro. Anul acesta, Dorna donează alți 100.000 euro, ce se vor translata în alte noi incubatoare, cu ajutorul Salvați Copiii România.

„Pentru copiii născuți prematur, fiecare secundă este esențială în lupta lor pentru viață. Tocmai din aceste considerente am vrut să ne implicăm pentru a aduce o schimbare durabilă în societate, să ajutăm la conștientizarea acestei probleme stringente care nu este doar despre copiii născuți prematur, este despre speranță și putere. Suntem alături de ei și ne bucurăm că atât de mulți oameni au arătat că sunt aproape de inima lor”, a subliniat Gabriela Alexandrescu, Preșendintele Organizației Salvati Copiii România.

Din 2013, Dorna și Salvati Copiii România și-au alăturat forțele într-o campanie care își propune să semnaleze o problemă reală, aceea a nașterilor premature și să vină cu soluții concrete. Începând cu 2015, Simona Halep s-a alăturat și ea luptei micuților pentru șansa la viață, în calitate de ambasador al cauzei, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Inițiativa ”Fii în inima lor pe viață” este o campanie simbolică care și-a propus să aducă împreună oamenii de toate vârstele, într-un efort colectiv – acela de a ajuta la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din Bucureşti şi din ţară, dar şi de a contribui la conștientizare problematicii naşterilor premature din România.

Procesul de achiziționare de noi incubatoare aferente acestui an a fost demarat. Lista unităților care vor beneficia de donația din 2017, ulterior achiziției incubatoarelor de către organizația Salvați Copiii România, include:
·    Spitalul Județean de Urgență Sibiu
·    Spitalul Municipal de Urgență Bârlad
·    Spitalul Municipal de Urgență Deva
·    Spitalul Judetean de Urgență Botoșani
·    Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon
·    Spitalul Județean Călărași
·    Spitalul Municipal de Urgență Caracal
·    Spitalul Județean de Urgență Oradea
·    Spitalul Județean de Urgență Mangalia
·    Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea.

Despre Dorna și copiii născuți prematur

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) ‘Alfred Rusescu’, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.

Nașterea înainte de termen îi lasă bebelușului mai puțin timp pentru dezvoltarea și maturizarea intrauterină, printre consecințe numărându-se greutatea scăzută la naștere și riscul crescut de apariție a afecțiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezintă 79% din corpul unui bebeluș, ajută la digestie, la absorbția alimentelor, reglează temperatura corpului și circulația sângelui, transportă nutrienții și oxigenul către celule și elimină toxinele. Apa este al doilea element vital după oxigen, iar hidratarea corespunzătoare reprezintă o condiție de bază pentru menținerea sănătății organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *