Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Peste 1 milion $ la TCE

TCE Logistica, cel mai mare transportator cargo – LTL (less than truck load), a obtinut, in martie, cel mai mare rulaj lunar din ultimii doi ani. “Cifra noastra de afaceri in luna martie a depasit 1 milion de dolari. Rezultatele spectaculoase se datoreaza unei noi strategii de abordare a pietei, prin regandirea politicii tarifare pe diferite nivele de servicii”, a declarat Sorin Sofian, director general al TCE.

Fata de primul trimestru din 2005, TCE a realizat, in aceeasi perioada de raportare, venituri cu 60% mai mari. Asta in conditiile in care TCE incheiase anul 2005 cu un rulaj de 6,5 milioane de euro, in crestere cu 60 de procente fata de anul precedent.

« La sfarsitul lui 2005, TCE a finalizat o investitie de peste 500 de mii de euro, marind flota companiei cu 50 de automobile utilitare. Achizitia a atras dupa sine o crestere importanta a personalului, TCE ajungand, in prezent, la un total de 650 de angajati », a explicat Sorin Sofian.

Pentru 2006, compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 70%. TCE intentioneaza sa mareasca numarul platformelor de operare, ajungand de la 41, la 51 de locatii in toata tara. Aceasta dezvoltare va fi sustinuta de o crestere a volumului de marfa transportat pentru clientii actuali, dar si de extinderea portofoliului.

TCE este lider pe segmentul cargo-LTL (less than truck load) si singurul jucator de pe piata autohtona care ofera, pentru transportul cargo, un termen de livrare specific zonei de curierat (24 de ore).
TCE Logistica este o companie membra a Grupului RTC, unul din cele mai mari holdinguri cu capital integral romanesc, care a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 237 milioane euro.

Piata de cargo-curierat in cifre
Piata totala de curierat a inregistrat cresteri de peste 25% in fiecare an, depasind in 2005 valoarea de 100 de milioane de euro. Pentru anul in curs este prevazuta continuarea trendului ascendet al pietei, analistii apreciind ca la finele anului 2006 valoarea acesteia va atinge 130 de milioane de euro. Dupa integrarea Romaniei in UE, este asteptata o crestere a pietei de curierat cu 40%, fata de 2006.
Valoarea piete de LTL (less than truck load), in 2005 a fost de circa 30 de milioane de euro, iar pentru urmatorii 2-3 ani este previzionat un ritm de crestere de circa 35% in fiecare an.

Bucuresti, 2.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *